Belföld

Az Aragoé lehet a volt SZOT-vagyon

Rövidesen eladhatják a volt SZOT-vagyon 10,5 milliárd forintra becsült részét. Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány (MNÜA) az általa létrehozott Hunguest Vagyonkezelő Rt. tulajdonában lévő részvényeit értékesítené a Arago Befektetési Holding Rt.-nek - írja a Népszabadság.

Az MNÜA a részvényeladásokkal együtt üzletrészei jogát a Hunguest Hotels Rt.-be apportálná, amelyeket most is az Arago működtet. A Népszabadság birtokába került előterjesztésből kiderül, hogy a a 2103 törzsrészvényt egyenként egymillió forintos névértéken tervezik értékesíteni, az apportálás nyolcmilliárd forint értékben történik. Az alapítvány kuratóriuma szerint az euró bevezetéséig az infláció ellensúlyozásaként a Hunguest Hotels Rt. évente 50 millió forintot fizet be az alapítvány számlájára a szociális üdültetés forrásának biztosítására. Az MNÜA az ügylettől azt reméli, hogy sikerül növelni a szociális üdültetésre jutó támogatást és azok számát, akik ebben részt vehetnek.

A volt SZOT szállodák közül a legismertebbek: debreceni Hőforrás, a balatonföldvári Park, a soproni Maróni, a hajdúszoboszlói Béke, a szegedi Forrás, a bükfürdői Répce, a hévízi Panoráma, a mátrafüredi Ózon, a szilvásváradi Szilvás, valamint a siófoki Ezüstpart, amely öt kisebb üdülőt foglal magában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik