Belföld

Részvényértékesítés és roadshow a Borsodchemnél

A Borsodchem Rt, bejelentette, hogy a Vienna Capital Partners (VCP), amely leányvállalatain keresztül a társaság többségi tulajdonosa, 1775-2075 forintos ársávot meghatározva megkezdte a Borsodchemben meglévő befolyásának részleges értékesítését.

A VCP szerdán Londonban induló nemzetközi roadshow keretében értékesíti a legfeljebb 47 millió darab – a társaság jegyzett tőkéjének mintegy 67,9 százalékának megfelelő – részvényt, amely a túljegyzési opció alapján további legfeljebb 4, 7 millió darab részvénnyel egészülhet ki.

A Borsodchem kezdeményezni kívánja törzsrészvényei bevezetését a Varsói Értéktőzsdére, valamint kérvényezte az Egyesült Királyság Tőzsdefelügyeleténél a nemzetközi részvényértékesítés során kibocsátott Globális Letéti Igazolások Londoni Értéktőzsde kereskedési rendszerébe való felvételét, amely az árazást követően rövid időn belül megtörténik.

Az ár és az allokáció eredménye várhatóan 2004. szeptember végén kerül bejelentésre. A meghatározott 1775-2075 forintos ársáv egyébként csak indikatív jellegű, vagyis a végleges ár nem feltétlenül fog ideesni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik