Belföld

15 millió forintot követelnek az MDF-frakcióból kizárt képviselők

15 millió forint nem vagyoni kártérítés megítélését kéri a bíróságtól a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciójából kizárt öt képviselő.

Az Országgyűlés, az Országgyűlés Hivatala és Herényi Károly. sorrendben e három alperes szerepel abban a személyiségi jogi perben, amelyet jó hírnevének megsértéséért indított az MDF frakcióból kizárt öt képviselő.

Balsay István, Font Sándor, Horváth Balázs, Kelemen András és Szászfalvi László jogi képviselője, dr. Varga István a Magyar Rádiónak elmondta: a keresetlevélben, amelyet a Fővárosi Bíróságnak küldött el, soron kívüli eljárásban 15 millió forint nem vagyoni kártérítés megítélését és az eredeti állapot helyreállítását kérik a bíróságtól. Vagyis az öt képviselő frakcióba történő visszahelyezését.

A jó hírnév megsértésének megállapítása dr. Varga István szerint azért indokolt, mert mind az öt politikus egyéni képviselőként jutott be a parlamentbe, és az általuk képviselt 380 ezer választópolgár bizalmát nem erősíti irántuk az, hogy a függetlenek padsoraiba kényszerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik