Belföld

Szeptember 15-étől olcsóbban lehet telefonálni?

Az eTel Magyarország két napon belül a legtöbb körzetben megkezdi az olcsó helyi hívásszolgáltatást ügyfelei részére, amennyiben a Matáv ígérete szerint szeptember 15-ig az Egységes Hírközlési Törvény (EHT) előírásainak megfelelően a helyi hívásokhoz is elérhetővé teszi a közvetítőválasztás szolgáltatást a piac többi szereplője számára - közölte a társaság hétfőn.

„Ezzel a lépéssel végre elindulhat a felhasználók legszélesebb köre számára is érzékelhető, igazi telekommunikációs verseny” – mondta Lukács Tamás, az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója, aki a várható fejleményt a telekommunikációs piac liberalizációs folyamatának újabb fordulópontjaként értékelte, amely oly hosszú várakozás után közelebb hozza a fogyasztókhoz az igazi piaci verseny előnyeit.

Lukács Tamás üdvözölte a várható lépést, amellyel a korábbi monopol szolgáltató eleget tesz a törvényi kötelezettségének. Figyelmeztetett azonban, hogy az EHT eredeti célkitűzése ellenére – vagyis, hogy a szolgáltatások fejlesztésének támogatása mellett a szolgáltató és szolgáltatás-választék bővülése révén valódi választási lehetősége legyen a fogyasztóknak –, hazánkban még mindig számos kérdés megoldásra vár a szabad piaci verseny kiteljesedéséig. Az ügyvezető szerint éppen ezért a közvetítőválasztás szolgáltatás kiterjesztése megkésett ugyan, mégis kiemelkedő jelentőségű esemény abban a hosszú, és hazánkban igen lassan végbemenő folyamatnak, ami a piac teljes felszabadulásához, ezen keresztül pedig a fogyasztók számára előnyös árversenyhez vezet.

Az eTel két nap múlva a jelenleg elérhető legversenyképesebb áron, akár már bruttó 8 forintos percdíjért kezdi kínálni helyi hangszolgáltatását a közvetítő előválasztó számot használó ügyfelei részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik