Belföld

Draskovics hatékonyabb adóbehajtást akar

Draskovics Tibor pénzügyminiszter az APEH és a VPOP vezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélükön kért tájékoztatást a hatékonyabb adó-, vám- és jövedéki-adóbevételek behajtásának lehetőségeiről - közölte sajtóközleményében a PM.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter csütörtökön hivatalában fogadta Király László Györgyöt, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökét, valamint Nagy Jánost, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát.


A pénzügyminiszter a közelmúltban arra utasította a hivatalok vezetőit, hogy szigorítsák az ellenőrzéseket, s keményebben, határozottabban lépjenek fel a közterhek teljesítését megkerülőkkel szemben. Minden adófizetőnek az az érdeke, hogy az állam biztosítsa a bevételeket, a büdzsé előirányzatai teljesüljenek – áll a közleményben.


A Pénzügyminisztérium azt tapasztalja, hogy Magyarország uniós tagsága, valamint az ezzel kapcsolatos adófizetési szabályok megváltozása hatással volt a bevételek alakulására. Egyes költségvetési bevételeknél kedvezőbb a helyzet a vártnál, míg más bevételeknél elmaradás tapasztalható. Az APEH ellenőrök feladata részben, hogy segítsék az adófizetőket a megváltozott szabályok követésében, részben pedig a nem fizetőkkel szemben következetesen lépjenek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik