Belföld

A Sony 5 milliárdért venné meg az ordító oroszlánt

Bár a friss hírek szerint a Time Warner médiaóriás is jelentkezett kérőnek, a Sony japán elektronikai és szórakoztatóipari birodalom sem tett le arról, hogy megszerezze magának a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdiót.


A Sony 5 milliárdért venné meg az ordító oroszlánt 1
Soha ne mond, hogy soha!

A Sony fő pénzügyi vezetője, Katsumi Ihara nem árult el részleteket a Reutersnek, csak annyit mondott, hogy a Sonyt, amely korábban már a Columbia Tristart is megszerezte komolyan érdekli a nagy múltú filmstúdió és jelenleg is tárgyalnak milliárdos tulajdonosával, Kirk Kerkoriannel. Korábban Katsumi a Bloomberg News riporterének elmondta, hogy a japán vállalatnak stratégiailag lenne fontos az MGM, hogy a filmes üzletáguk gyors növekedését biztosítani tudják. A Metro filmraktárában ugyanis csaknem 4000 film van, nem is beszélve a James Bond sorozat jogairól.

A kiszivárgott hírek szerint a Sony partnereivel, a Texas Pacific Grouppal és a Providence Equity Partnersszel szeretné megszerezni az MGM-et közel 5 milliárd dollárért, a felek azonban eddig nem tudtak megállapodni a feltételekről. Most, hogy a Time Warnert is képbe került vélhetően felgyorsulnak a tárgyalások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik