Belföld

Novell-rendszer a bíróságokon

A Novell Magyarország és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala (OITH) mintegy egymilliárd forint értékben hároméves stratégiai keretszerződést kötött a legmagasabb szintű hálózati szolgáltatások és felügyeleti rendszer nyújtására - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az együttműködés legjelentősebb része a 158 önálló bírósági szervezet ellátása az alaphálózati szolgáltatásokkal, ami a cég legnagyobb magyarországi rendszere lesz. Horváth János, az OITH informatikai főosztályvezetője közölte: a PHARE-támogatással kialakuló rendszer 7350 munkaállomásukat kapcsolja össze, 2800 bíró és további 7800 bírósági alkalmazott munkáját gyorsítja meg.

A Novell címtáralapú és platformfüggetlen hálózati infrastruktúra-szolgáltatásokat címtáralapú személyazonosság-kezelést és integrált biztonsági megoldást az üzleti alkalmazások integrációját és címtáralapú webes szolgáltatások fejlesztését valamint üzleti és informatikai tanácsadást és üzemeltetési támogatást biztosít ügyfelei számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik