Belföld

A térség legjelentősebb franchise expója Budapesten

A nemzetközi üzleti eseménynaptárak szerint az október 14. és 16. között sorra kerülő Első Magyarországi Buybrand Show és Nemzetközi Franchise Expo lesz a legjelentősebb ilyen jellegű rendezvény a közép-kelet-európai régióban. A szakemberek szerint a franchise- és egyéb, márkavásárláson alapuló üzleti együttműködési technikák előtt nagy jövő áll a térségben – ezt a budapesti esemény iránti érdeklődés is igazolja.

Budapest, 2004. szeptember 6.: A nemzetközi franchise expók sorában szereplő Első Magyarországi Buybrand Show és Nemzetközi Franchise Expo a legjelentősebb rendezvénynek ígérkezik a térségben. A franchise expók a nemzetközi üzleti életben nagy népszerűségnek örvendenek, s ezt az üzleti partnerközvetítésben betöltött szerepüknek köszönhetik.

A nemzetközi franchise expók sorába lép be az október 14. és 16. között megrendezésre kerülő budapesti rendezvény is, amely Közép-Kelet-Európában az első jelentős nemzetközi franchise expó, amelyre már több mint harminc kiállító regisztrálta magát, és amelyet számos szakmai szervezet is támogat, többek között a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), az ITDH (Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht.), és az U.S. Commercial Service. A fejlett gazdaságú országokból érkező kiállítók nagy száma mutatja, hogy a nemzetközi hálózatok és márkatulajdonosok érdeklődnek a magyar piac iránt és számítanak arra, hogy fejlett üzleti kultúrájú partnerekre találnak hazánkban.

A külföldiek mellett magyar márkatulajdonosok is kiállítanak. Számos hazai vállalkozás érte el, hogy márkaneve és szolgáltatási módszere minőséget jelent a fogyasztók szemében. E vállalkozások számára a piaci növekedés egyik hatékony útja éppen a márkanév és szolgáltatási know-how értékesítése lehet. A minőséget fenntartó külső partner megtalálása a hazai cégek számára éppúgy fontos, mint a külföldieknek, mert a márkanév csak így tarthatja meg az üzleti értékét.

„A franchise-ban és egyéb, márkavásárláson alapuló üzleti kapcsolatban mindkét fél megtalálja a számítását” – nyilatkozta dr. Mandel Katalin, a DAKEXPO Kft. ügyvezetője. „A márkatulajdonos hálózat úgy terjeszkedhet, hogy gyakorlatilag bevonja partnere tőkéjét a vállalkozásba. A partnerek viszont egy bizonyítottan sikeres márkanév és értékesítési módszerért adják a pénzüket, és ami kiemelendő, hogy megőrzik gazdálkodási önállóságukat. Igen jelentős eleme az együttműködésnek a minőség: a márka eladójának bíznia kell a bevont partner magas színvonalú munkájában, a partnernek pedig természetesen meg kell felelnie ennek. Az októberi expó egy koncentrált fórumot biztosít a márkatulajdonosoknak és a vállalkozni szándékozóknak. ”

Az októberi Első Magyarországi Buybrand Show hazai kiállítói között lesznek többek között a budapesti vendéglátásban ismert és közkedvelt LEROY Cafe-k franchise rendszerét kidolgozó magyar szakemberek is. A kiállításon való részvételük célja, hogy leendő partnereiknek egy, a szolgáltatásban és a vendéglátóegység kialakításban is a minőségre igényes üzlettípust mutassanak be.

Ugyancsak jól bevezetett márkanév Magyarországon a High Care. A magyarországi High Care Centerek és High Care Stúdiók franchise-rendszerben működnek, a márkatulajdonos a német Weyergans High Care AG. „A német kozmetikai cég már több, mint tíz éve felismerte a közép-kelet-európai piac jelentőségét” – nyilatkozta Hankó Csaba regionális igazgató. „A High Care magyarországi jelenléte fokozatosan fejlődött és jutott el egy korszerű és hatékony üzleti együttműködési formáig, a franchise-hálózat működtetéséig. Az önállóan gazdálkodó, felelősségteljes partnerekre épülő franchise-rendszerben tökéletesen megvalósítható a nemzetközi szintű minőségi szolgáltatás alapja: ez pedig a globális gondolkodás és a helyi viszonyokhoz igazodó szolgáltatás egysége.”


* * *
A szerkesztők figyelmébe

A DAKEXPO Kft. 2003-ban alakult, azzal a céllal, hogy a márkavásárlásra épülő üzleti modelleket különböző rendezvényekkel népszerűsítse Magyarországon. A DAKEXPO társtulajdonosai és vezetői Dr. Mandel Katalin magyar, és Dennis Klein kanadai állampolgár. Dr. Mandel Katalin a Royal Diamond Üzletemberi Kör szervezésével vált ismertté, Dennis Klein pedig alapítója Kanada egyik legsikeresebb franchise szervezetének. A DAKEXPO tagja a Nemzetközi Franchise Szövetségnek.

Első Magyarországi Buybrand Show és Nemzetközi Franchise Expo 2004 október 14-től 16-ig kerül megrendezésre a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. A rendezvényen magyar és külföldi kiállítók mutatják be vállalkozásaikat azzal a szándékkal, hogy franchise-, vagy egyéb márkavásárlási konstrukcióban magyar partnereket vonjanak be. A potenciális magyar partnerek olyan magánszemélyek és kisvállalkozások, akik vagy amelyek vállalkozni vagy új tevékenységet kezdeni szeretnének, átvéve egy már sikeres üzleti márkát és módszert, de megőrizve vállalkozói önállóságukat.

Kapcsolat:

Dr. Mandel Katalin
ügyvezető igazgató
DAKEXPO Kft.
1121 Budapest, Kútvölgyi út 68.
Tel: 274 5186
e-mail: office@dakexpo.com
www.dakexpo.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik