Belföld

A Fidesz szerint nagy bukás lesz Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választását a lehető legkedvezőbb fejleménynek, egyenesen főnyereménynek tartják pártjuk szempontjából a Fidesz vezetői – írja a Magyar Nemzet a Fidesz ügyvezető elnökségének szerdán véget ért kétnapos informális eszmecseréjéről kiszivárgott információkra hivatkozva.

A Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök-váltással kialakult helyzetet elemző politikusok olyan közvélemény-kutatási adatokra hivatkoznak, amelyek szerint Gyurcsányt egyértelműen elutasítja a jobboldal, de a baloldali szavazókat is megosztja az MSZP kormányfő-jelöltje. Ezért a Fidesz elnöksége úgy látja, hogy a legnagyobb ellenzéki párt számára megnyílt az út a baloldali szavazóbázis felé. – Kiss Péterrel csak a választást veszítené el az MSZP, Gyurcsány Ferenc bukásával az egész pártot magával ránthatja – vélik az ellenzéki párt vezetői. A Fidesz elnöksége arra számít, hogy további kétes ügyletek kerülnek nyilvánosságra Gyurcsány múltjából.

A lapnak nyilatkozó Kumin Ferenc szerint a Fidesznek hamarosan meg kell találnia az új miniszterelnökhöz igazított stratégiát, mert az eddigi, Medgyessy Péterre szabott kommunikáció, például a „bankárkormány” hangoztatása nyilvánvalóan nem folytatható. Giró-Szász András szerint a nagyobbik ellenzéki pártnak alternatív kormányprogrammal is rendelkeznie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik