Belföld

Az Air France megduplázta eredményét az első negyedévben

Az Air France légitársaság csütörtökön 95 millió eurós adózott eredményt jelentett az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről, több mint kétszer nagyobbat az egy évvel azelőtti 46 millió eurónál.

Az üzemi eredmény 156 millió euró volt az egy évvel korábbi 1 millió eurós veszteség helyett. A mostani üzleti év egészére is erős növekedést várnak a vállalatnál az üzemi eredményben.

Az üzleti első negyedévi árbevételt már augusztus közepén közzétették: csoportszinten 4,46 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 3,01 milliárdról. A május elején megvásárolt KLM holland légitársaságnak csak kéthavi árbevételét vették figyelembe a csoportmérlegben. Az árbevételből az első negyedben 3,36 milliárd jutott az Air France-ra és 1,10 milliárd a KLM-re.

A márciussal zárult előző teljes üzleti évet a francia állami légitársaság adózott eredményének 23 százalékos csökkenésével zárta, az 93 millió euró lett, de elemzői vélemények szerint a cég jobban ellenállt a légipiacot sújtó problémáknak, mint számos vetélytársa. A legutóbbi üzleti évben az Air France üzemi eredménye 18,5 százalékkal 132 millió euróra esett. A forgalma csak 2,8 százalékkal csökkent, 12,3 milliárd euróra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik