Belföld

67 százalékkal több beruházás idult az északi-régióban

Az elmúlt fél évben Észak-Magyarországon 67 százalékkal bővültek a beruházások, az itt élők azonban joggal számítanak arra, hogy további befektetők újabb és újabb munkahelyeket teremtenek-mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, egy betonelem-gyár átadásakor.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormányzati munkában is priorítást élvez a munkahelyteremtés, és a kabinet segíti azokat a helyi törekvéseket, befektetéseket, amelyek ebben a régióban is létrehozzák a versenyképes munkahelyeket.

A város határában az edelényi Nepton-Bau Rt. és a német Knecht GmbH. alapította Neptunecht Kft. 1 milliárd forintos, zöldmezős beruházásában épült betonelemgyár egyelőre félszáz embert foglalkoztat, a későbbiekben a létszám megduplázódhat – mondta az avatáson Orosz Péter ügyvezető.

Kiss Péter kancellária miniszter szólt arról, hogy az elmúlt fél évben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 2 ezer új munkahely jött létre, és “bár ez nagy szám, de kevés, ugyanakkor jó irány, mert mutatja milyen változásokra is lehet számítani”. Megjegyezte, hogy a megyében több mint 50 ezer állástalant tart nyílván a munkaügyi központ, a munkanélküliek joggal várnak európai életkörülményekre, megélhetésre, arra, hogy “saját maguk boldogulhassanak.”

Olyan új vállalkozásokra van szükség, amely arra alapoz, hogy Magyarország képes gyorsulva fejlődve a következő időkben az európai uniós pénzügyi forrásokkal egy felzárkóztatási programot végrehajtani – szögezte le. Kiss Péter megemlítette: az uniós csatlakozást követően több ezren pályáznak uniós pénzekre az ország minden tájáról, ez azt jelenti, hogy az ország képes élni azzal az eséllyel, amit a csatlakozás adott. Jó volt a startunk, a most csatlakozott országok közül Magyarország indult a legjobban az unióban – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik