Belföld

Az olimpikonok jutalmáról dönt ma a kormány

A kormány mai ülésén dönt arról, hogy mekkora jutalom illeti meg az athéni olimpián sikeresen szereplő magyar versenyzőket, illetve edzőiket.

A tanácskozást a posztjáról lemondott Medgyessy Péter miniszterelnököt helyettesítő Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, kormányfőjelölt vezeti. Az olimpiai első helyezettek a tervek szerint másfélszer akkora összeget kapnak, mint négy évvel ezelőtt, a 4-6. helyezett sportolókat viszont a korábbinál jobban szeretné elismerni a MOB és a szaktárca, ezért az ő jutalmukat több mint négy és félszeresre tervezik emelni.

A 2000-es, sydneyi játékokon egyéni aranyérmes magyar sportolók 6,5 millió forint jutalomban részesültek, ez az összeg az idén 10 millió lesz.

A kabinet várhatóan elfogadja az oktatási miniszter javaslatát a 2005-ben felsőoktatási intézménybe felvehető diákok számáról, valamint döntést hozhat arról is, hogy az Európa Technológiai Felzárkóztatási Beruházási Hitelprogram keretében a kormány meghosszabbítja a vállalkozók számára a hiteligénylés lehetőségét, megnövelve a Magyar Fejlesztési Banknak nyújtott árfolyam-garancia keretet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik