Belföld

Nem a bíróság miatt csúszik a 4-es metró építése

Nem a bíróság miatt csúszik a 4-es metró építése - szögezte le a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

“A 4-es metró ügyével foglalkozó híradásokból, újságcikkekből a közvélemény azt szűrheti le, hogy +…már megint a bíróság miatt…+ csúszik a metró építésének megkezdése” – tartalmazza a közlemény. Az ügyben az engedélyező közigazgatási hatóság a határozatát azonnal végrehajthatóvá nyilvánította.

A felperes civil szervezetek az engedélyező közigazgatási határozatot támadó kereseti kérelmük mellett a közigazgatási határozat végrehajtásának felfüggesztését is kérték. Ezt azonban a Fővárosi Bíróság soron kívül meghozott végzésével elutasította. A Fővárosi Bíróság álláspontja szerint jogszerű volt a közigazgatási határozat azonnali végrehajtásának elrendelése.

A Fővárosi Bíróság végrehajtással kapcsolatos végzése ellen van helye fellebbezésnek. Amennyiben a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyja a Fővárosi Bíróság végzését, akkor tekintet nélkül az ügy érdemi tárgyalására, a közigazgatási hatóság által engedélyezett munkák azonnal megkezdhetők. Tehát a bíróság miatt nem kell csúsznia a 4-es metró kivitelezési határidejének – mutatott rá közleményében a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik