Belföld

A rEVOLUTION a napokban adta el tízezredik Iroda Sorozat szoftverét

Az uniós csatlakozás óta érezhetően megnőtt a kisvállalkozói szoftverek iránti kereslet. Ez egyrészt az Európai Uniós csatlakozást követő új törvényi előírásokkal indokolható - amelyek többek között az egyéni vállalkozókat, illetve a devizaszámlát kiállító cégeket érintik leginkább-, másrészt az elvárt, uniókonform cégmegjelenéssel, valamint a piaci verseny erősödése miatt szükséges, naprakész nyilvántartások vezetésével.

A nyári, enyhe forgalmú kereskedést jellemző szezont meghazudtolva ez év június-július hónapjában jelentős növekedés volt tapasztalható a kisvállalkozói iroda-szoftverek, elsősorban a számlázó szoftver-eladások terén. Ennek hátterében a közelmúltbeli európai uniós csatlakozás áll, amely komoly kihívást, egyrészt lehetőséget, másrészt kötelezettséget jelent a vállalkozások számára. Az európai uniós csatlakozás ugyanis a számlakiállítás módjában is számos változást ír elő. A csatlakozást követően számos új adat számlán való feltüntetése kötelezővé vált (például közösségi adószám feltüntetése közösségi termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás esetén), átalakult az előlegszámla, más adatok szerepeltetése pedig (például vállalkozói igazolvány számának feltüntetése) a megváltozott adóbefizetési kötelezettségek miatt a vállalkozások egy részénél ajánlott, hiszen elmulasztása plusz adóelőleg-, illetve áfabefizetést von maga után.

A kötelezettségek teljesítésén túl azonban nem elhanyagolható a vállalkozások részéről a piaci versenyre való felkészülés igénye sem. Így akár a cégarculathoz is igazított, számítógéppel kiállított bizonylatok kibocsátása, illetve a naprakész áru-és raktárkészlet-nyilvántartás, ami már ezekkel az alacsonyabb árfekvésű szoftverekkel is megoldható.

A kisvállalkozói számlázó-szoftverek piacának egyik vezető szereplőjeként ismert rEVOLUTION Software a fenti tendenciát támasztja alá a csatlakozás óta realizált szoftvereladásaival. „A csatlakozás óta a számlázó szoftver-értékesítésünk a tavalyi év hasonló időszakához képest 32%-kal nőtt, ami bennünket is meglepett” – mondta Dömény István, a rEVOLUTION Software kereskedelmi vezetője. A cég upgrade eladásai, azaz a már meglévő ügyfelek uniókonform programverziókra történő szoftverfrissítései azonban még ennél is jelentősebb mértékben, a tavalyi év hasonló időszakához képest közel tízszeres mértékűre nőttek. „Jelentős értékesítés-növekedést terveztünk erre az időszakra, de ekkora mértékűre gondolni sem mertünk volna” – tette hozzá Dömény. „A kiugró sikert elsősorban annak tulajdonítjuk, hogy minden ügyfelünket részletesen tájékoztattuk az uniós törvényi változásokról, és az általunk kínált megoldásról. A fokozott érdeklődés miatt az ügyfélszolgálatunkat is meg kellett erősítenünk, hogy fogadni tudjuk az információkérő hívásokat és a megrendeléseket.”

A rEVOLUTION az uniós csatlakozást követően regisztrálta és ajándékozta meg 10,000. felhasználóját, egy fémtető elemek és tetőfedő rendszerek nagykereskedelmét végző törökbálinti vállalkozást, akik elsősorban a professzionálisabb kinézetű, számítógéppel kiállított számlák készítésére és pontosabb áru- és készletnyilvántartásra vásárolták meg a cég Számla Numero 2. szoftverét.

A rEVOLUTION Iroda Sorozatának számlázó szoftvereit – köztük a legnépszerűbb Számla Numero 1., Számla Numero 2. és SzámlaVarázsló programokat – most már több mint 10.000 egyéni vállalkozó, mikro- és kisvállalat használja országszerte. A rEVOLUTION becslése szerint Magyarországon mintegy 80-100.000 cég és egyéni vállalkozó használ valamilyen számlázó programot, ezek közül a változások 30-35.000 céget érintenek közelebbről. A rEVOLUTION előrejelzése szerint az uniókonform számlázó szoftverek iránti fokozott érdeklődés a következő hónapokra is megmarad, sőt a tendencia erősödése prognosztizálható az őszi időszakra. Ezt jelzi a nyári szezon alatti fokozott telefonos érdeklődés is, amely nagyrészt az uniós változások miatti szoftverfrissítésre irányul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik