Belföld

Pluszban a BUX félidőben

Mérsékelt 2,79 milliárd forintos forgalom mellett a BUX délután fél egyig 0,49 százalékkal, 12 062 pontra emelkedett.

Óvatos emelkedéssel zárta a délelőttöt a budapesti részvényindex. Az elmúlt napok fokozott várakozása és politikai bizonytalanságai után úgy tűnik, a befektetők elégedettséggel nyugtázták, hogy legalább kormányfőjelöltje biztosan van az országnak. 

A vezető részvények közül három is emelkedéssel fordult. A Richter könyvehette el a legnagyobb emelkedést: a gyógyszergyártó papírjaival 21 550 forinton, azaz 1,89 százalékkal magasabb áron kereskedtek, mint a szerdai zárásban. Az OTP 25 forinttal ért többet és 4 355 forinton forgott, a Mol – mely mai 9 050-es értékével újra csúcsot döntött – 20 forintnyi pluszban, 8 965 forinton állt. Csupán a Matáv papírjaiért adtak kevesebbet, igaz a 2 forintos csökkenés nem volt számottevő, és könnyen pozitívra megfordulhat a második félidőben. A Matáv, a Mol és az OTP forgalma nagyjából kiegyenlített volt, a Richter keresekedése viszont jóval visszafogottabb maradt délelőtt.

A kisebb kapitalizációjú szegmensben figyelemre méltó volt az FHB, a TVK, és az Antenna Hungária forgalma. A jelzálogbank papírjai 1 százalékot vesztettek értékükből, a TVK enyhén, az Antenna viszont több mint 2 százalékkal erősödött. Több mint 5 százalékot zuhant az Édász, ám 358 ezer forintos forgalma aligha nevezhető számottevőnek.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik