Belföld

Már a negyedik generációs mobiltechnológiáról egyeztetnek

A dél-koreai elektronikai cég hétfőn kétnapos meghívásos fórumot indított a negyedik generációs (4G) mobil távközlési technológiáról.

A Samsung 4G Forum 2004 helyszíne a dél-koreai üdülő sziget, Csizsu, ahol 120 fő vesz részt, egyetemi kutatóintézetek, szabvány testületek, távközlési berendezésgyártók és távközlési cégek képviseletében. Minden résztvevőt a Samsung invitált meg a fórumra, ahol a megbeszélések középpontjában a 4G rendszerekhez használt szabványok és technológiák állnak. A Samsungnak 220 szabadalma van a 3G és a fejlettebb vezetéknélküli technológiákra, mondta Cso Szung In, a cég szóvivője.

A cég már tavaly rendezett egy hasonló fórumot, amelyből reményei szerint évi rendes találkozó lesz, ahogy közeledik a 4G rendszerek beindításának ideje, ami a szakértők szerint az évtized végére várható. A Samsung elképzelései szerint a 4G technológia 1 gigabit/másodperces átviteli sebességet támogat stacionárius adatok (pl. állóképek) esetében, míg mozgó adatok esetében 100 megabit/másodpercet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik