Belföld

Titok, hogy kinek fizetnek a tűzijátékért

A rendezvény szervezői szerint szűk költségvetésű lesz az idei tűzijáték, azt azonban nem hajlandók elárulni, hogy kik szervezik a népünnepélyt - írja a Népszabadság.

A közbeszerzési pályázaton a Hungexpo Rt. nyerte el a központi ünnepségek szervezésének összesen 175 millió forintos jogát. A tender szerint csak a tíz százaléknál nagyobb részesedésű alvállalkozókat kell megnevezni a rendezvények szervezésekor, ez pedig egyedül a Mafilm Rt.

Tolmár Tamás, az rt. vezérigazgatója közölte, hogy a törökbálinti robbantás óta fontosnak tartják üzleti titokként kezelni a pénteki tűzijátékért felelős fő- és alvállalkozók közötti szerződések tartalmát. Annyit elárult, hogy pirotechnikai rendezvényt olyan cégcsoport szervezi, melynek tagjai korábban már dolgoztak együtt. Nevükre azonban csak a feladatok teljesítésének állami vizsgálata után derül fény.

Találgatások szerint az rt. eredeti alvállakozója, a Mafilm-Szcenika Kft. helyett a tavalyi tűzijátékban érdekelt Gresco Kft. bonyolítja le a bruttó százmillió forint költségvetésű ügyletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik