Belföld

Jackson előzetes tárgyaláson

Feszült volt a hangulat az ismét gyerek-molesztálással gyanúsított Michael Jackson keddi előzetes tárgyalásán. A bírónak az ügyvédeket többször rendre kellett utasítania - írja a BBC Online.

A  Jackson család leghíresebb tagja a tavaly novemberi per óta harmadszorra van bíróságon. Ezúttal egy 14 év alatti fiatal fiú szexuális zaklatásával vádolják.


Jackson előzetes tárgyaláson 1

Forrás: AP

A sztárt keddi előzetes tárgyalásra 150 rajongója kísérte el, amin több családtagja is megjelent. Az árusok OJ Simpson perét idéző zsibongás mellett kínálták „Engedjétek szabadon Michael Jacksont!” feliratú pólóikat.

A tárgyalóteremben ügyvédje, Thomas Mesereau Jr. két órán keresztül hallgatta ki Tom Sneddon, Santa Barbara-i kerületi ügyészt az esetről. Mesereau célja, hogy bebizonyítsa, a 45 éves popsztár ellen felhozott bizonyítékok elfogadhatatlanok. A hírek szerint a bíróságon olyan feszült volt a hangulat, hogy Rodney Melville kénytelen volt bírói figyelmeztetéssel csillapítani a kedélyeket a két jogász feszült szóváltásakor.

A Jacksont támogató csoport azzal érvel, hogy Sneddon törvényi szabályokat szegett meg, amikor betört egy magánnyomozó irodájába, aki korábban Mark Geragosnak, a sztár korábbi ügyvédjének dolgozott. Ha Mesereau meg tudja győzni az bíróságot igazáról, bármilyen bizonyíték, ami a nyomozó irodájából származik, törvénytelennek számít.


Jackson előzetes tárgyaláson 2

Forrás: AP

Sneddon ezzel szemben arról tanúskodott, hogy korábban nem tudta, hogy Geragos bérelte fel a nyomozót. A kerületi ügyész egyébként már 1993-ban is megpróbált bizonyítékokat felhozni a popsztár ellen kisgyerekek zaklatása miatt.

Az előzetes tárgyalás egy hétig is elhúzódhat, de Jacksonnak csak az első napon kellett Californiában lennie. Jelenleg a sztár 3 millió dolláros óvadék ellenében szabad lábon van. A per pedig – az általa kért halasztás elfogadása után – csak 2005 januárjában fog kezdődni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik