Belföld

Új üzemcsarnok és gyártósor a Musashinál

Dinamikusan fejleszt a japán autóalkatrész-gyártó világcég a Musashi Magyarországon. A terveknek megfelelően az Ercsi-i Musashi Hungary Kft. autóalkatrész-gyártó cégnél augusztusra elkészült az új üzemcsarnok, amelyben raktárterületek kaptak helyet.

A jelentős létszámbővülés miatt, szociális helyiségeket, öltözőket, zuhanyzókat is az új épületszárnyban alakítottak ki. Míg az év elején, 140-en dolgoztak a gyárban, jelenlegi létszámuk eléri a 280-at, s év végéig ez a szám 300-ra gyarapodik. Az ercsi gyár területén az üzemépületek 3 ezer négyzetméterrel bővültek és a beépített terület nagysága mostanra eléri a 10 ezer négyzetmétert. A beruházás költsége meghaladta a 7,5 millió Eurót. Az új gépsorok körülbelül 6,9 millió Euróba kerültek.
Az új gépek telepítése a tesztgyártással együtt elkezdődött. A berendezések felállításához és beállításához Japánból is érkeztek munkások. Az új gyártósor azért volt nélkülözhetetlen, mert a Musashi magyarországi gyárának évi 500 ezer gömbcsukló gyártására van kapacitása, a Fiatnak ugyancsak 500 ezer vezérműtengelyre, a Daimlernek pedig 600 ezerre. Új termékük a lengőkar lesz, aminek a kapacitása 500 ezer darab, és ezt az Audinak szállítják.
A három évvel ezelőtt, Ercsibe települt vállalatnál a sorozatgyártás 2002-ben kezdődött. A félmillió darab teljesítményű gyártósoron másfél éve indult a gyártás. Az Ercsiben gyártott Musashi alkatrészék megtalálhatók a lengyel Fiatban, a Hondában, a Rover, a LandRover és a General Motors autóiban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik