Belföld

Hétvégén zárva lesz az M3-as gödöllői lehajtója

A lassítósáv aszfaltozása miatt július 31-én és augusztus 1-jén lezárják Budapest felől a gödöllői csomópont lehajtó ágát tájékoztat az Állami Autópálya Kezelő Rt.

Gödöllő térségében az M3-as autópályán három híd felújítása június közepe óta tart és a munkához kapcsolódóan az érintett szakasz teljes hosszán felújítják az útburkolatot. A jövő hét végétől augusztus végéig – a Forma-1 futamot követő időszakig – nem lesz forgalomkorlátozás az M3-as autópályának ezen a szakaszán. A nagyfügedi csomópontot keddig zárva tartja az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt., itt garanciális munkát végez az autópályát kivitelező cég.

Az M3-as autópálya Polgár felé vezető oldalát június közepén zárták le Gödöllő térségében út- és hídfelújítási munkák miatt. A forgalmi viszonyokhoz alkalmazkodva minden pénteken megváltoztatják a forgalmi rendet az autópálya-mérnökség munkatársai. A hét nagyobbik részében a főváros felé, péntek délutánonként azonban Polgár felé lehet két sávon közlekedni, ezzel elkerülhető a nagyobb torlódások kialakulása.

Július 31-én és augusztus 1-jén aszfaltoznak a Polgár felé vezető pályán a gödöllői csomópont térségében. Emiatt a csomópontban nem lehet majd Budapest felől le-, illetve Polgár felé felhajtani a pályára.

Az ajánlott terelőutat a mogyoród-szadai csomóponttól táblák jelzik majd.

A jövő hét végére befejeződnek a hídfelújítások, és elkészül a burkolat-felújítás első üteme, így az eredeti ütemezés szerint a Forma-1 Magyar Nagydíjat megelőző és követő időszakban nem lesz forgalomkorlátozás az M3-as autópálya legforgalmasabb szakaszán.

Augusztus végén folytatódik a burkolat felújítása, ebben az időszakban a technológia lehetővé teszi, hogy mindkét irány számára két-két sávot tartson fenn az autópálya-kezelő.

Kál térségében a 78. és a 109. kilométerszelvény között a Strabag Rt. jótállási munkákat végez július 25. és augusztus 18. között. A munkák miatt a nagyfügedi csomópontban Miskolc felől le- és Budapest felé felhajtóknak kell más útvonalat választaniuk, ez idő alatt a kijelölt terelőutat táblák jelzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik