Belföld

Guruló szűrések

Cél az Egészség néven szűrőbusz járja az országot az AstraZeneca szervezésében. Mint Majorosi Emese, a gyógyszergyártó cég kommunikációs vezetője elmondta, az akcióval olyan betegségek korai felismerésében és kiszűrésében segítenek, amelyek Magyarországon a megbetegedési és halálozási statisztikák élén állnak.

A mérőműszerekkel és kérdőívekkel felszerelt egészségbusszal kiszűrik a szív- és érrendszeri betegségeket, a dohányzás és allergia okozta légúti betegségeket, az emésztőszervi és táplálkozási zavarokat, a kövérség okozta szövődményeket. Az AstraZeneca által szervezett szolgáltatás jól illeszkedik a kormány által is meghirdetett „Az egészség évtizedének Johan Béla nemzeti programjá”-hoz. A cél a betegségek korai felismerése, s ennek egyik hatékony eszköze az szűrő munkát végző „Cél az Egészség”szűrőbusz. A különleges jármű olyan népszerű rendezvényekre gurul, ahol a lakosság nagy számban van jelen, mint például az ÁNTSZ által szervezett kerületi egészségnapokon, vagy az MTV road shown. A rendezvényeken azok is megmérhetik a vérnyomásukat vagy értékeltetik légzésfunkciós értékeiket, akik nem szívesen mennek el és várakoznak a háziorvosi rendelőben. Szinte minden alkalommal sikerül olyan betegeket kiszűrniük, akiknek azonnali orvosi ellátásra van szükségük.
A busz 31.-én Alsóörsön a községi strandon, utána pedig délután 3 órától a Velencei strandon, augusztus 7.-én Zamárdiban a szabad strandon, 8.-án ismét Velencén a Kölyök és Masters kajak-kenu bajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik