Belföld

Félrelépő alkalmazottak – A többség heti rendszerességgel nézi az álláshirdetéseket

Elégedetlenség vagy csak új kihívások keresése? Mindenesetre az internetes állásoldalon böngésző európai alkalmazottak közel egyharmada nézegeti napi, 61 százaléka legalább heti rendszerességgel az állásajánlatokat, áll a jobpilot.hu friss felmérésében.

Budapest, 2004. július 26.: A munkahellyel rendelkező, de internetes álláshirdetések között böngésző munkavállalók körében készített felmérést a jobpilot állásportál-hálózat Európa tizenegy országában. Az internetes szondából kiderül, hogy a dolgozók 29 százaléka naponta nézegeti az internetes állásajánlatokat, 33 százalékuk heti, 22 százaléka havi rendszerességgel és csupán 15 százalékuk nagyon ritkán.

A leggyakrabban – naponta többször- az olasz alkalmazottak böngésznek a netes álláshirdetések között (45 százalék) talán elégedetlenségből, talán új kihívások után kutatva, és átlagon felüli a franciák aktivitása is (39 százalék). A két ország “dolgozó-álláskeresőinek” 75 százaléka legalább heti rendszerességgel kattint meghirdetett pozíciókra. Az osztrákoknál ezzel szemben alacsony a naponta állást kereső beosztottak aránya (20 százalék).

A felmérésben 607 magyar, munkahellyel rendelkező álláskereső vett részt. A válaszadók 30 százaléka nézi naponta, 28 százaléka heti rendszerességgel az állásajánlatokat. 18 százalék havonta látogat el állásoldalakra, míg 24 százalék csak nagyon ritkán téved az álláspiacra.

“A felmérés megerősítette, hogy a magyar munkavállalók internetes álláskeresési szokásai nem térnek el az európai átlagtól”, értékelte az eredményeket Buda Szabolcs, a Jobpilot Magyarország ügyvezetője.

A kérdőívet összesen 7469-en töltötték ki. A felmérésben részt vett országok: Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Csehország, Lengyelország.







# # #

A szerkesztőség figyelmébe

A jobpilotról
A jobpilot Európa egyik legnagyobb karrierpiaca az Interneten (www.jobpilot.com). A jobpilot GmbH 1995 októberében indította el innovatív internetes tevékenységét. Weboldalai Európa 11 országában és 15 nyelven hozzáférhetőek. Partnerei között megtalálható a német DAX30 részvényindex összes vállalata és az EuroSTOXXsm 50 részvényindex 21 cége.
A cég minden szektorban kínál állásajánlatokat és toborzási megoldásokat; havonta weboldalain 46 millió oldalletöltést regisztrál.
Magyarországon 1999. decembere óta működik a website www.jobpilot.hu címen, jelenleg több mint 1000 hazai és több tízezer külföldi állásajánlatot kínálva.

Kapcsolattartó
Buda Szabolcs
Country Manager
Jobpilot Magyarország Kft.
Telefon: 451-7085
E-mail: buda@jobpilot.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik