Belföld

Távozhat a rendőrfőkapitány

Augusztus elsejei hatállyal várhatóan távozik az ORFK éléről Salgó László vezérőrnagy. A bejelentést vélhetően csak a jövő hét után jelentik be, miután Medgyessy Péter visszatér szabadságáról – közölték a Népszabadsággal kormányzati források.

A Népszabadság úgy tudja, Salgó már februárban felajánlotta felmondását, hogy diplomata pályára lépjen, de akkor még marasztalták. Lamperth Mónika belügyminiszter állítólag elégedett Salgó rendőrfőkapitány munkájával, aki elkezdte a rendőrség átszervezését, és láthatóvá tette a rendvédelem munkáját. A Népszabadság informátorai szerint Lamperth azonban határozottabb vezetőt szeretne az ORFK élére.

Lehetséges utódként a korábbi leváltásról szóló hírek ideján Bánfi Ferenc Veszprém megyei főkapitány, Bencze József, a VPOP rendészeti főigazgatója, Ferenczi László, az ORFK bűnügyi főigazgatója és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány neve került szóba. A lap úgy tudja, a belügyminiszter már a jövő héten leteszi javaslatát Medgyessy Péter asztalára.

A Népszabadság értesüléseit hivatalos források egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. Az országos rendőrfőkapitány kinevezése, felmentése a miniszterelnök jogköre, aki jövő hétfőig szabadságát tölti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik