Belföld

Növelte árbevételét a Sun Microsystems

A Sun Microsystems Kft. a 2004-es pénzügyi évben az előző évhez képest összességében 4 százalékos bevétel növekedést ért el a hazai IT piacon.

A teljes árbevételhez viszonyítva jelentősen emelkedett a szoftver- és a szolgáltatás-értékesítésből származó bevételek aránya: az átlagnál nagyobb, 14 százalékos növekedést könyvelhetett el a szoftver üzletág, és közel ennyit, 11 százalékos növekedést produkált az infrastruktúra-megoldások tervezését és implementálását végző szolgáltatási üzletág is. Az oktatási üzletág 12 százalékos növekedéssel szintén jó eredményt ért el. A számítógép-rendszerek és adattárolók értékesítéséből származó bevétel az elmúlt évhez képest stagnált.

Bevételének több mint harmada a távközlési szektorból származik. A legjelentősebb projektek között a Vodafone szerver konszolidációját, a T-Mobile informatikai rendszerének további fejlesztéseit, valamint a Matáv NRPS projektjét kell megemlíteni. A távközlés mellett a Sun számára a pénzügyi szektor hozott még jelentős megrendeléseket, az elmúlt évben pénzügyi területen a cég egyik legjelentősebb projektje a K&H Bank szerver konszolidációja volt. 


A Sun nemzetközi eredménye


A Sun Microsystems Inc. a negyedik negyedévben az árbevétel 3,110 milliárd dollár volt, 4,3 százalékkal több a 2003-as pénzügyi év negyedik negyedévének 2,982 milliárd dollárjánál. A negyedik negyedév nettó nyeresége 795 millió dollár volt, az előző év 1,039 milliárd dolláros negyedik negyedévi veszteségéhez képest.

Ami a teljes 2004-es pénzügyi évet illeti, a Sun összesen 11,185 milliárd dollár bevételről számolt be, ami 2,2 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 11,434 milliárd dolláros bevételnél. A 2004-es pénzügyi év nettó vesztesége 376 millió dollár volt, az egy részvényre eső nettó veszteség pedig 0,11 dollár, ami jelentős javulás a 2003-as év 3,429 milliárd dolláros, részvényenként 1,07 dollárt kitevő nettó veszteségével szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik