Belföld

Megugrott az Ericsson profitja

A második negyedéves gyorsjelentés hatására komoly emelkedéssel nyitott a tőzsdén az Ericsson, mivel az eddigi 2004-es eladási számok jóval meghaladják az elemzői várakozásokat.

Megugrott az Ericsson részvényárfolyama a keddi kereskedési napon, miután a svéd vállalat közzétette a vártnál jobban záruló negyedévéről készült jelentését – írja a BBC Online. A június 21-ei tőzsdenyitáskor az előző napi záróárfolyamhoz képest 8,6 százalékot emelkedett a svéd papírok ára. 

Az egyik legjelentősebb európai telekommunikációs cég április-június időszakban elkönyvelt adózás előtti nyeresége elérte a 7,8 milliárd svéd koronát (848 millió euró), amely igencsak meghaladta az 5,5 milliárdos elemzői várakozásokat. A cég teljes forgalma 32,6 milliárd svéd koronát tett ki, ez öt milliárd koronával több a tavalyi második negyedéves értékhez képest.

A jó eredmény a multimédiás és többfunkciós mobiltelefonok iránt jelentősen megugrott piaci keresletnek köszönhető, amelynek hatására a mobiltársaságok jelentős hálózatfejlesztésekbe kezdtek bele. Carl-Henric Svanberg, a svéd vállalat vezérigazgatója ennek kapcsán kijelentette: “az iparágba visszatért  a bizalom”. Szintén javította a cég profitját, hogy az Ericssonnál komoly létszám-leépítést hajtottak végre tavasszal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik