Belföld

Germanwings – másfél millió utas az első félévben

A német fapados Germanwings az első félévben utasai számát 1,5 millióra növelte ezzel több mint 43 százalékot javított tavalyi eredményén és az év egészére több mint 3,5 millió utast vár.

A Dr. Joachim Klein a Germanwings főnöke három és fél millió utast, nyolcvan százalékot meghaladó helykihasználtságot és  egymillió euró körüli nyereséget vár az év végére. 

A vezérigazgató kiemelte, hogy Germanwings utasainak több mint 94 százaléka az interneten foglalta le repülőjegyét az első félévben. A www.germanwings.com így Németország három vezető utazási portáljának egyikévé nőtte ki magát. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a légitársaság megbízhatósági mutatója meghaladja a 99 százalékot, eddigi 30 ezer járatából a cég 32-t törölt. 

Tavaly a Germanwings – az Eurowings leánycége – még 13 millió eurós veszteséget termelt. Tavaly az utasok száma 2,4 millió volt. A légitársaság 50 százalékkal több utast szállított már az idén az első negyedévben, mint egy évvel korábban. A vezérigazgató az első negyedévet követően sikeresnek nevezte a Budapest és Köln közötti járat üzemeltetését is. Elmondta: eddig erre a járatra 135 ezer foglalás érkezett, 25 százalékuk Budapestről. Az üzleti utasok száma megközelítette a 35 százalékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik