Belföld

Beszéljünk az EU alkotmányáról!

A Geopolitikai Tanács felhívással fordul a média vezetőihez, az értelmiséghez és a pártokhoz, hogy működjenek együtt az európai uniós alkotmányos szerződés megismertetésében.

Magyarország európai uniós tagságával nem befejeződött, hanem elkezdődött hazánk európai integrálódása. Döntő jelentőségű dokumentum az alkotmányos szerződés, melynek megismertetése a társadalommal közös felelősségünk. Fogjunk össze, hogy az alkotmány szellemisége és tartalma eljusson azokhoz az emberekhez, akiknek a javára tulajdonképpen megszületett.
A Geopolitikai Tanács tudományos vezetője Rémy Leveau professzor szerint az Unió összes országa csak nyerhet az alkotmányos szerződéssel, még ha az szükségszerűen tartalmaz is kompromisszumokat.
Káncz Csaba, a Geopolitikai Tanács kuratóriumának tagja hozzátette, hogy az alkotmány megszületése nélkül az egész európai rendszer jövője válna kétségessé. Ez az alkotmányos szerződés egy újabb oszlopa az európai integrációnak, amely így már felveheti a versenyt a jelen és a közeljövő kihívásaival.
Amennyiben egyetért a felhívással, kérjük, hogy jelezze a következő e-mailen: research@cgeopol.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik