Belföld

A Fidesz az EU-biztos jelöléséről is egyeztetne

A Fidesz pártkatonának tartja Balázs Péter európai parlamenti biztost, és semmiképpen nem javasolja újbóli jelölését. A kormányszóvivő szerint a Fidesznek észre kellene vennie, hogy Magyarországon nem ők, hanem a Medgyessy-kormány irányít - írja a Népszabadság

Négypárti egyeztetést kezdeményez a Fidesz az ország európai parlamenti biztosának személyéről, szerintük politikai konszenzus szükséges Balázs Péter jelenlegi biztos utódjának kiválasztásához – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Pokorni Zoltán alelnök. Szerintük Balázs Péter pártkatona, ezért újbóli jelölését semmiképpen nem javasolják, s ez hatványozottan igaz Kovács Lászlóra – vélte az ellenzéki párt alelnöke.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő reagálásában elmondta, a Fidesznek tudomásul kellene vennie, hogy Magyarországot nem ők, hanem Medgyessy Péter kormánya irányítja. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője viszont szívesen meghallgatja az ellenzék javaslatait, de leszögezte az EU-tagországok gyakorlata szerint, a döntés joga a kormányé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik