Belföld

Augusztus végéig várja a Mol az ajánlatokat gázüzletági cégeire

Augusztus közepére, végére várja a Mol az ajánlatokat a gázüzletágban működő leányvállataival kapcsolatban a cégektől, amelyek az adatszobában tanulmányozhatták a vállalatok adatait - mondta Mosonyi György, a Mol Rt. vezérigazgatója.

Mosonyi arról nem nyilatkozott, hogy mely cégek jelentek meg az adatszobában.

A Mol az egyaránt 100 százalékos tulajdonában lévő Földgáztároló Rt., Földgázszállító Rt., és a Földgázellátó Rt. esetében vizsgálja az esetleges értékesítést, vagy partnerbevonást.

Mosonyi úgy vélte, az ajánlatok és alternatív ötletek beérkezése után kezdődnek majd a tárgyalások, azaz erősen eltúlzott az a piaci várakozás, miszerint augusztus végére döntések születhetnek.

A vezérigazgató elmondta, a Mol a majdani döntés meghozatalakor azt mérlegeli majd, hogy a cégek által termelt cashflow, illetve az esetleges eladásból származó bevétel eredőjeként, hogyan termelődik a legnagyobb érték a Mol részvényesei számára.

Mosonyi szerint az esetleges bevétel elsősorban a Mol kitermelési potenciáljának növelését, valamint az INA részesedés növelését szolgálhatja, amennyiben a későbbiek során a horvát állam olyan döntést hoz, amely lehetőséget ad a mostani 25 százalékos részesedés növelésére.

Mosonyi további befektetési lehetőségként említette a szerbiai, romániai és szlovéniai benzinkút fejlesztéseket, valamint a szlovákiai benzinkút felújításokat.

A vezérigazgató a most lezárult második negyedévvel kapcsolatban nem nyilatkozott, a Jukosz-üggyel kapcsolatban pedig hangsúlyozta, hogy az olajszállítások a szerződések szerint zajlanak és semmilyen ok nincs a aggodalomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik