Belföld

A Bayer és a UNEP globális együttműködése ifjúsági környezetvédelmi projektekben

Ünnepélyes aláírás Prof. Klaus Töpferrel, a UNEP vezetőjével és Werner Wenninggel, a Bayer vezérigazgatójával Leverkusenben.

A leverkuseni Bayer AG az első cég a magánszektorban, amely együttműködik az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjával (UNEP) fiatalokat célzó környezetvédelmi projektekben. A megállapodást Prof. Klaus Töpfer, a UNEP vezetője és Werner Wenning, a Bayer igazgatói tanácsának elnöke írta alá, amely szerint a Bayer kezdetként 3 éven át körülbelül évi egymillió eurót biztosít, és további nem anyagi támogatást nyújt a fiataloknak szóló környezetvédelmi projektekhez a UNEP közreműködésével.

A Bayer és a UNEP már évek óta együtt dolgozik projekteken az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Az együttműködési megállapodás alapul szolgál arra, hogy a jelenlegi projekteket erősítsék és a sikeres kezdeményezést más országokra is kiterjesszék, valamint, hogy új projektek ötletével álljanak elő ezen a területen. A társulás alapja a Fiatal Környezetvédelmi Követ Program, melynek lényege, hogy fiatalok látogatást tesznek a Bayer-nél, ahol megismerik a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem különböző módszereit, majd hazatérésük után továbbadják tudásukat. A következő néhány év során felépülő tevékenység számos, a gyermekeket és diákokat megszólító kezdeményezést tartalmaz, helyi környezetvédelmi fórumokat és Környezetvédelmi Média Díjat, amelyet tavaly alapítottak fiatal újságírók részére.


Pályázati feltételek és jelentkezési lap: www.bayerhungaria.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik