Belföld

A Carlsberg és a görög fogadók is nyertek az EB-vel

A dán sörgyár jó döntést hozott, amikor az Euro2004 hivatalos sörmárkája lett, hiszen számukra kiugró forgalmat hozott a torna. Jól jártak a fogadóirodák is, hiszen az esélyesebb csapatok búcsúja őket gazdagította, annak ellenére, hogy néhány hellén hazafi pénztárcája is vastagodott.

Megfogta az EURO 2004 szurkolóit a Carlsberg üzenete, az EB hivatalos söre minden eddigi rekordot meghaladóan fogyott. A fociláznak köszönhetően a tavaly nyári adatokhoz mérten 55 százalékkal nőtt a Carlsberg fogyasztása Portugáliában.

A házigazdáknál az EB ideje alatt napi 24 órában 200 Carlsberg kamion szállította az utánpótlást a szomjas szurkolók számára. A Carlsberg Portugál partnere, az Unicer 2004 júniusában minden idők legnagyobb eladását és exportját produkálta.

A legnagyobb Carlsberg piac – a brit – forgalma az angol negyeddöntő alatt rekordot döntött, de a sörfogyasztás erősödése egész Európában jellemző volt az Eb alatt.

Nem mellékesen, a nyolc legnagyobb szponzor közül egyedül a skandinávok lehetnek elégedettek.

A söripari óriás mellett szép pénz kaszíroztak az angol bukmékerek is, hiszen a legtöbb pénz a franciák EB győzelmére lett feltéve, de elúszott azoknak vagyona is, akik – szép számmal – angol, spanyol, portugál aranyéremre tették téteiket.


Ezért nem túl nagy érvágás az, hogy egy wokingi fogadó 332 ezer fontot nyert a görögök Európa-bajnoki diadalával. A szerencsésen spekuláló nyertes három alkalommal tett nagyobb összegett a görögök végső diadalára. Első ízben, június 23-án (a csoportkör végén) 4 ezer fontot tett az akkor ötvenszeres oddsszal kínált görög győzelemre, pár nappal később pedig újabb 10 ezret kockáztatott, igaz ekkorra már tízsszeresre csökkent a szorzó. Harmadszor vasárnap délután kockáztatott újabb 12,5 ezer fontot a titokzatos fogadó.

“Úgy hisszük – és gondolom egyáltalán nem meglepő amit mondok -, hogy görög fogadóról van szó” – nyilatkozta a William Hill fogadóiroda szóvivője, Graham Sharpe.

Görögország győzelmi esélyét a torna elején 80 az 1-hez becsülték, most a világbajnoki esélyeit 33 az 1-hez kínálják a William Hillnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik