Belföld

Nevet vált a Nissan magyarországi képviselete

A Summit Motorok Hungary Rt., a Nissan magyarországi vezérképviselete - július 1-től Nissan Magyarország Kereskedelmi Rt. néven folytatja munkáját - közölte a társaság.

A Nissan Magyarországi Rt. közleménye szerint profiljába kizárólag a Nissan importőri feladatok és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások ellátása tartoznak, a cégjegyzék, adó- és statisztikai számai változatlanul maradnak.

A Nissan Magyarország Kereskedelmi Rt. az idei évre összesen mintegy 6.000 személygépkocsi, kishaszongépjármű értékesítését tervezik, szemben a tavaly eladott mintegy 4.800-zal.

A 80 millió forintos jegyzett tőkéjű társaság 2004-re 15-16 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi, ez 15-20 százalékos növekedés az előző évihez képest. Erdélyi Péter, a társaság vezérigazgatója elmondta: az importőri tevékenység enyhén veszteséges volt tavaly, ami várhatóan az idén is megmarad.

A magyarországi Summit cégcsoport átszervezése eredményeként a Summit Motorok Hungary Rt-ből kiválással létrejött a Summit Autó Magyarország Szolgáltató Rt. is, amely tulajdonosa a cégcsoport valamennyi leányvállalatának, a Summit Pénzügyi Rt-nek, a Summit Biztosítás-közvetítő Kft-nek, a Summit Autó Rt-nek, a Summit X-forms Kft-nek és a Summit Autó Romániának.

A Summit Autó Magyarország Szolgáltató Rt. a cégcsoport stratégiai fejlesztési tervén, annak megvalósításán dolgozik valamint továbbra is végzi azokat a feladatokat, amelyekkel kiszolgálják a cégcsoport valamennyi tagját, átveszi a tartós bérlet valamint a számítástechnikai termékértékesítési feladatokat.

A közlemény szerint az átszervezés a cégcsoport holding jellegű működése és még jobb szervezettsége érdekében történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik