Belföld

Újabb csodát tenne Rehhaklész

A görög csapat a végső győzelemre immáron első számú esélyesként előlépő Csehországgal küzd meg a döntőbe jutásért. A Hellászban már istenként imádott német szakvezető, Otto Rehhagel hisz csapata döntőbe jutásában.

Újabb bravúrra készülnek a görögök, jóllehet, már az is csodaszámba megy, hogy Otto Rehhagel csapata még mindig versenyben van. A kontinenstorna előtt ugyanis kevesen hitték, hogy a hellének továbbjuthatnak a csoportjukból, mivel az A jelű kvartettben Portugália, Spanyolország és Oroszország is erősebbnek tűnt. A görögök azonban fittyet hányva a papírformára, a csoport favoritjai ellen négy pontot szereztek, ez pedig – a szbornajától elszenvedett minimális különbségű vereséggel – elegendő volt az életben maradáshoz. A címvédő franciák elleni győzelem pedig tényleg maga volt a csoda.


A következő ellenfél Csehország: noha most sem Görögország fut ki esélyesként a gyepre, ki mer ma már a hellén gárda vereségére fogadni? A görög futballisták egyébként nem szálltak el a hirtelen jött sikertől, a csapat kapusa, Antonis Nikopolidisz elismeri, nem ők az elődöntő esélyesei, bár hozzátette, bízik abban, hogy nem az elődöntő lesz a végállomás. Megnéztük a csehek Dánia elleni negyeddöntő mérkőzését – kezdte a hálóőr.

A skandinávok nem játszottak rosszul, ám az első gól után valósággal összeroppantak. Csehország rendkívül szervezett, jó csapat, természetesen Nedvedék a csütörtöki meccs esélyei, de megtörtént már, hogy borult a papírforma – tette hozzá. A görög csapat legjobb összeállításában veheti fel a küzdelmet a csehek ellen, sérülését leküzdve Szteliosz Jannakopulosz is visszatér, Rehhagel a csatársor összetételét illetően sem titkolozik, a német szakember elárulta, hogy Angelosz Hariszteasz mellett Ziszisz Vrizasznak ad lehetőséget, aki eddig egy gólt szerzett, a Perugia játékosa az oroszoknak talált be.

A másik oldal optimistán várja a mérkőzést, Karol Brücknernek csak Martin Jiránek sérülése okoz fejfájást, jóllehet, a védőnek csak kisebb sérülése van, ennek ellenére bizonyosan nem lép pályára, helyét az Ajax légiósa, Zdenek Grygera helyettesíti. A cseh szurkolók elsősorban a gólkirály-jelölt, Milan Barostól várják a gólokat. Amennyiben a csatár a görögök ellen is betalál, beállítja Michel Platini rekordját, a francia eddig az egyetlen olyan játékos, aki öt egymást követő Európa-bajnoki mérkőzésen betalált az ellenfél kapujába.

EB 2004, elődöntő, 2. mérkőzés:

Görögország-Csehország, csütörtök, 20.45

Portó, Dragao.
Vezeti: Collina (olasz)

Várható kezdőcsapatok:

Görögország (4-4-2):
Nikopolidisz – Szeitaridisz, Kapszisz, Dellasz, Fisszasz – Jannakopulosz, Karagunisz, Baszinasz, Zagorakisz – Vrizasz, Haristeasz

Csehország (4-4-2):
Cech – Grygera, Ujfalusi, Bolf, Jankulovski – Poborsky, Galásek, Rosicky, Nedved – Baros, Koller

Ajánlott videó

Olvasói sztorik