Belföld

Támogatás ígéretes fiatal vállalkozásoknak

rEVOLUTION-díjak az Életpálya Alapítvány döntőseinek.

Tizenegyedik alkalommal adták át 2004. június 22-én a Shell Hungary Rt. és az Ezredforduló Alapítvány támogatásával 1993-ban létrejött Életpálya Alapítvány „Az év Legígéretesebb Vállalkozója” díját a 18-32 éves korosztály számára megrendezett pályázat keretében. A döntősök a pénzjutalmon kívül átvehették a közel harminc támogató által felajánlott nyereményeket, amelyek nagyban segíthetik a zsűri által ígéretesnek ítélt vállalkozások hatékony beindítását és működtetését. A hagyományokhoz híven e szellemben ajánlotta fel az idei évben is a rEVOLUTION Software a döntőbe jutottaknak, illetve három különdíjasnak ügyviteli szoftvereit. A szoftverfejlesztő cég különdíjait egy pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó, valamint két kertépítéssel foglalkozó pályázat nyerte.

Az Életpálya Alapítvány célja, hogy a 18-32 éves korosztály arra fogékony tagjaival megismertesse a vállalkozói szemléletet. Azoknak a fiataloknak kíván segítséget nyújtani, akik elhatározzák, hogy saját erőforrásaikra támaszkodva, a nekik nyújtott szakmai tanácsadás lehetőségét is igénybe véve önálló vállalkozásba kezdenek. Évente egyszer e pályázat során független szakértőkből álló bizottság bírálja el a fiatal vállalkozók nagyrészt már működő, illetve a jövőben működtetni kívánt vállalkozásainak üzleti terveit, és ítéli oda az alapítvány, illetve a szponzorok által felajánlott pénzjutalmat és egyéb díjakat.

Mivel a ma közel 50 főt foglalkoztató, évi 400 millió forintot meghaladó forgalmú, közeljövőben pedig a Budapesti Értéktőzsdei megjelenést megcélzó rEVOLUTION Software is három fiatal kezdeményezéseképpen jött létre 1992-ben, így a cég kiemelten fontosnak tartja a fiatal vállalkozások támogatását. Ezért a rEVOLUTION 1999 óta immár hatodik alkalommal ajánlott fel díjakat: egy-egy Számla No.2 számlázó-programot a döntő minden résztvevője számára, valamint három különdíjjal – egy-egy SzámlaVarázsló Deluxe és egy Mérföldkő útnyilvántartó programmal – jutalmazta a számára legmeggyőzőbb pályázati anyagok készítőit, összesen közel 400 ezer Ft értékben.

A rEVOLUTION különdíját kapta a budapesti VAT’son Magyarország Kft., amely külföldi áfa-visszaigénylésre, számlamenedzsmentre és a társasági adókülönbözet visszaigénylésére szakosodott vállalkozás. A rEVOLUTION számára e pályázatban különösen megnyerő volt a szolgáltatással biztosított jogszabálykövetés, amely szoftverfejlesztőként kiemelt jelentőségű a cég számára is. Különdíjat kapott a pécsi Vidrafű Bt., amely a kertépítés és öntözőberendezések telepítése mellett a megújuló energiákat hasznosító mintakert, valamit egy új, online öntözési automatika fejlesztésén dolgozik. Szintén kertépítéssel foglalkozik a harmadik különdíjat megszerző hajdúböszörményi Ökokincs Kft., amely újdonságként a környezetvédelmet és a Feng Shui-t helyezi előtérbe a kertek kialakításánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik