Belföld

Kiváló féléves eredményekre vár a Thermotechnika vállalatcsoport

Budapest, 2004. június 30. – Kiváló féléves eredmények várhatók a vendéglátóipari berendezéseket gyártó és forgalmazó Thermotechnika csoportnál. A cégcsoport éves árbevétele a 2003. év első félévéhez képest 37%-al nőtt.

A szolgáltatások 10%-al, a gyártás 23%-al, illetve a kereskedelem 92%-al bővült. Az export növekedésére jellemző, hogy június hónapra a tavalyi éves eredmény kétharmadát elérték. A meglévő kereskedelmi képviseleteik mellett (Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Szeged) idén ősszel kezdi meg működését új zalaegerszegi részlegük. A romániai Csíkszeredán működő leányvállalatuknál ősztől megújuló 2000 négyzetméteres gyártócsarnokukban a tervek szerint 2005 márciusától indul el a termelés. Az új csíkszeredai létesítmény tatabányai gyártóközpontjukban eddig előállított termékek egy részének gyártását veszi majd át, de új termékcsoportok gyártásának elindítása is a tervek között szerepel.

“Meglepően jó eredményeinket főleg vidéki képviseleteink lendületesen növekvő rendelésmennyiségének köszönhetjük. Zalaegerszegi képviseletünk őszi megnyitásával Délnyugat Magyarország vállalkozóihoz is közel szeretnénk hozni termékeinket.” – jelentette ki Kiss János a cégcsoport ügyvezetője.

Kiss János kiemelte:„Román leányvállalatunk az elmúlt évek során kiépítette a hazaihoz hasonló országos szervízhálózatát sörhűtő berendezések szervízelésére, illetve az elmúlt év során jelentősen bővítette kereskedelmi tevékenységét is. A gyártás egy részének romániai kihelyezését a szakképzett munkaerő hiánya és az egyre növekvő megrendelésszám miatt jelentkező kapacitáshiány indokolja. „Tatabányai gyárunk továbbra is cégünk központja marad, gyártókapacitást nem építünk le. Romániai terveink között szerepel új termékek gyártásának elindítása is: többek között saját tervezésű professzionális polcrendszerek előállítása is leányvállalatunk feladata lesz.”

A Thermotechnika vállalatcsoportról:
A Thermotechnika vállalatcsoport egyike a Magyarországon az elsőként alapított magáncégeknek, amelyek a 80-as évek elején megkezdhették működésüket az akkori liberalizáció eredményeként. A mára 2.5 milliárdot túlszárnyaló éves forgalmat elérő vállalatcsoport a közép-kelet európai régióban is erőteljesen jelen van. A Thermotechnika vállalatcsoportot 3 szorosan együttműködő vállalat alkotja. A Thermotechnika Kft., amely a gyártásért felel, tatabányai gyárában készíti Crown CoolŽ márkanéven forgalmazott saját hűtőberendezéseit. A Crown Cool Kft. az ország minden pontján gyorsan rendelkezésre álló szerviztevékenységet látja el. A Thermotechnika Kereskedelmi Kft. feladata a kereskedelmi feladatok elvégzése, beleértve különféle import termékek forgalmazását is. Az eladott termékek 30-40%-át az export teszi ki, a külföldre értékesített termékek elsősorban söripari berendezések. Honlap: www.thermotechnika.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik