Belföld

Pihenten várják a mérkőzést a csehek

Az EB egyetlen száz százalékos csapata még azt a luxust is megengedhette magának, hogy a németek ellen a tartalékokat küldje pályára.

A torna egyetlen 100%-os csapata, az aranylabdás Pavel Nedved vezérelte cseh válogatott esélyesként vág neki a Dánia elleni negyeddöntőnek. A Karol Brückner által remekül összerakott együttes úgy verte Németországot a csoportkör utolsó fordulójában, hogy a kulcsjátékosok – köztük a Juventus sztárja – pihenőt kaptak.

Így a fáradsággal nem lesz majd gondjuk a cseheknek, annál inkább a svédekkel ki-ki meccset játszó dánoknak. Nedved minden bizonnyal kedvelt posztján, a bal szélen kezd majd, nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen a tapasztalt Thomas Helveg áll majd vele szemben. A két rutinos játékos jól ismeri egymást, az olasz élvonalban már többször összefutottak.

Annak ellenére, hogy a korábbi, csehek elleni mérlegük nem valami fényes, a dánok jó hangulatban várják a portói találkozót. Némi borúra csupán az ad okot, hogy Niclas Jensennek egy csúnya seb éktelenkedik a bal lábán, így valószínüleg kihagyja majd a derbit, helyét Kasper Bögelund foglalhatja el.

Némi aggodalomra Ebbe Sand is okot szolgáltat, a dánok első számú csatára még az olaszok elleni meccsen sérült meg könnyebben, úgy tűnik azonban, hogy a svédek elleni meccsen túlterhelte fájós térdét. Amennyiben nem játszhat, Morten Olsen kénytelen lesz feltolni Jon Dahl Tomassont éknek, a középpályára betéve a támadó szellemű Claus Jensent.

Karel Brücknernek nincsenek hasonló gondjai, neki inkább a bőség zavarával kell megküzdenie, hiszen a teljes keret a rendelkezésére áll.

Negyeddöntő, 4. mérkőzés

június 27., 20.45: Dánia-Csehország

Porto, Dragao stadion

Vezeti: Valentin Ivanov (orosz)

Várható kezdőcsapatok:

Dánia:
Thomas Sörensen –
Thomas Helveg, Martin Laursen, Rene Henriksen, Kasper Bögelund –
Jesper Grönkjaer, Thomas Gravesen, Daniel Jensen, Martin Jörgensen –
Ebbe Sand (vagy Claus Jensen), Jon Dahl Tomasson

Csehország:
Petr Cech –
Zdenek Grygera, Tomas Újfalusi, Rene Bolf, Marek Jankulovski –
Karel Poborsky, Tomas Galasek, Tomas Rosicky, Pavel Nedved –
Milan Baros, Jan Koller

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik