Belföld

Az olaszok szerint bundával estek ki

Egész Olaszország biztos abban, hogy Sörensen utolsó percbéli kapitális hibája nem a véletlen műve volt. Szerintük erre utal az a tény is, hogy az olasz meccs korábban kezdődött,és a hajrákban esett gólok egy időben születtek.

“Elképesztő, hogy az UEFA nem képes arra, hogy a két mindent eldöntő meccs egyszerre kezdődjön el. Amikor észrevettem, hogy a mi meccsünk már elkezdődött, az övék viszont még nem, nagyon csodálkoztam. És még a mi futballunke rkölcstelen?” – dühöngött Adriano Galliani, a Milan alelnöke, aki egyben az olasz Liga elnöke is.

Az olaszok szerint bundával estek ki 1

A dán szurkolók elégedettek voltak az eredménnyel…



“Ezt a 2-2-t nem tudom kommentálni. A svédek egyenlítő gólja óriási kapushibából született. Nekünk fogalmunk sem volt a másik meccs eredményéről, akkor tudtuk meg, mi az állás, amikor Cassano gólja után futottunk a kispad felé. De a cserék csak gubbasztottak” – nyilatkozta Stefano Fiore.

“Öt ponttal estünk ki, veretlenül, így a csalódottságunk óriási. De nem akarom rákenni a másik meccs eredményére a kiesésünket. Mi rontottunk el valamit. Nem érdekel a 2-2, két éve a vb-n ott volt Moreno, de ezúttal nem kereshetünk újabb alibit” – értékelte a korai búcsút a Milan és a válogatott hátvédje Alessandro Nesta

“Gyönyörű filmet rendeztek… a dánok rúgdosták a gólokat, utána végig támadtak, majd hagyták a svédeknek, hogy egyenlítsenek. Ráadásul kétszer. Minket mindig kritizálnak a futballunk légköre miatt, de ők sokkal rosszabbak” – nyilatkozta félig dühösen, félig letörten Gigi Riva, aki a válogatott kísérője volt Portugáliában, utalva arra, hogy a mérkőzés előtt Morten Olsen Machiavellin keresztül vezette le, hogy az olaszok vérében van az összeesküvésre való hajlam.

“Botrány! Két olyan csapat, amelyik múltjának köszönhetően gyanú fölött áll, azt tesz, amit akar, nekünk pedig mindenért magyarázkodnunk kell, ám ők sokkal rosszabbak nálunk. Egyszer rosszul játszottunk, egyszer szerencsétlen góllal veszítettünk, de úgy érzem, túl nagy árat fizettünk” – kesergett Buffon.

“Nevetséges dolog, hogy a 2-2-t előre elterveztük volna, hagyjanak már minket békén! Mindkét csapat győzni akart, így alakulhatott ki ez a végeredmény. Mi nem játszottunk jól, de végül ennyi is bőven elég volt ahhoz, hogy továbjussunk.” – kommentált tömören Morten Olsen, Dánia szövetségi kapitánya. 

“Ha Trapattoni megnézi a meccs felvételét, elismeri majd, hogy kemény csata eredménye lett a 2-2. Az olaszok csak magukat okolhatják a kiesésért” – tette hozzá Lars Lagerbeck, a svéd edzőpáros tagja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik