Belföld

Trapattoni a másik meccset is figyeli majd

Olaszországnak nem feltétlenül elég győznie, hiszen a másik mérkőzés kimenetelétől is függ további sorsuk. Mindenesetre ha Bulgáriát nem verik meg, akkor is csomagolhatnak. Az olasz mesternek négy stabil alapembere fog hiányozni a kezdő sípszókor.

Az olasz válogatottnak nem elég legyőznie a már kiesett Bulkgáriát a C-csoport zárónapján Guimaraesben, fél füllel a kavrtett másik találkozóját kell figyelnie: ha ugyanis a dán-svéd meccs 2-2-es, vagy annál több gólos döntetlennel zárul, mindenképpen a két északi gárda jut a nyolc közé. Az olaszok nem győzték ezt hangsúlyozni az utóbbi napokban, így sikerült is felcukkolniuk a két riválist, akik fogadkoznak: náluk nem szokás bundázni. A taljánoknak tehát mindenképpen győzni kell, az eltiltott Francesco Totti, Gennaro Gattuso és Fabio Cannavaro, valamint a sérüléssel bajlódó Cristiano Zanetti nélkül is. Utóbbi kihagyta a vasárnapi edzést, de külön tréningezett Vieri is, aki faképnél hagyta az őt felbosszantó újságírókat-azt írták róla az olasz lapok, hogy összeveszett Buffonnal a svéd gól kapcsán.

A védelem tengelyében ezúttal Matteo Ferrari vagy Marco Materazzi kaphat lehetőséget, míg Gattuso helyét Stefano Fiore vagy Mauro Camoranesi foglalhatja el.

A már kiesett bolgároknak is lesz két nagy hiányzójuk: a kapitány Sztilian Petrov és a hátvéd Roszen Kirilov eltiltás, a szintén hátvéd Ivajlo Petkov pedig sérülés miatt nem játszhat majd. Ellenben a könnyebb sérüléssel bajlódó Vladimir Ivanov bevethető lesz.

Olaszország-Bulgária, kedd, 20:45
Guimaraes, Afonso Henriques stadion.

Vezeti: Ivanov (orosz)

Várható kezdőcsapatok:

Olaszország (4-3-3):
Gianluigi Buffon –
Christian Panucci, Alessandro Nesta, Marco Materazzi vagy Matteo Ferrari, Gianluca Zambrotta – Stefano Fiore vagy Mauro Camoranesi, Andrea Pirlo, Simone Perrotta –
Antonio Cassano, Alessandro Del Piero, Christian Vieri.

Bulgária (4-4-2):
Zdravko Zdravkov –
Vladimir Ivanov, Predrag Pazsin, Zlatomir Zagorcsics, Ilian Sztojanov –
Georgi Pejev, Milen Petkov, Marian Hrisztov, Martin Petrov –
Zoran Jankovics, Dimitar Berbatov.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik