Belföld

Nem egyeznek meg az északiak

Amennyiben a ma esti Dánia-Svédország mérkőzés 2:2-es döntetlennel zárul, akkor Olaszország elbúcsúzik Portugáliától. Természetesen az olaszok már megkezdték nyomásgyakorló kampányukat, a skandinávok tiltakoznak.

A rivális olaszok attól tartanak, hogy a két északi csapat 2-2-re végez majd, ebben az esetben ugyanis mindketten továbbmennek, míg ők, játszhatnak bármit Bulgária ellen, kiesnek. A skandinávok persze visszautasítják az olaszok teóriáját, hozzáfűzve, hogy mindketten győzelemre játszanak majd a portói Bessa-stadionban.
Íme a fenti állítást nyomatékosító Henrik Larsson-nyilatkozat: “Kimegyünk a pályára és az utolsó percig a győzelemért harcolunk, nyilván a dánok is így tesznek majd”.
Ha már itt tartunk, a két csapat előzetesen megadott (alant közölt) összeállítása valóban a támadófutball szándékát tükrözi, a dánok például három csatárral állnak majd fel: Jesper Grönkjaer, Ebbe Sand és Martin Jörgensen rohamozza majd a kaput, kicsit talán furcsa, hogy Jon Dahl Tomasson a fedezetsorban kapott helyet… Még ennél is meglepőbb, amit a Lars Lagerbäck, Tommy Söderberg svéd kapitánykettős segítője mondott:

“Mivel ismerem mindhárom csoportellenfelünk játékát, nyugodtan állíthatom, a dán csapat a kvartett legerősebb alakulata – így Benny Lennartsson. – A dánok közül főképp Grönkjaer-ra és Jörgensenre kell figyelnünk, két nagyon veszélyes futballistáról van szó, akik mást játszanak, mint amit az északi játékosoktól megszokhattunk” – tette hozzá.

Dánia-Svédország, kedd, 20.45

Várható kezdőcsapatok:
Portó. Bessa-stadion. Vezeti: Merk (német)

Dánia (4-3-3):
Sörensen –
Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen –
Gravesen, Tomasson, D. Jensen –
Grönkjaer, Sand, Jörgensen

Svédország (4-4-2):
Isaksson –
Nilsson, Mellberg, Jakobsson, Edman –
Wilhelmsson, Källström, A. Svensson, Ljungberg –
Ibrahimovic, Larsson –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik