Belföld

Hargreaves és Butt nélkül az angolok

Ma este ki-ki mérkőzést játszik egymással Anglia és Horvátország. A briteknél Hragreaves biztosan nem léphet pályára, csakúgy mint Ivica Olic, akinek a szervezetebén doppingszert találtak.

Hargreaves és Butt nélkül az angolok 1

Biztos, hogy nem játszik az angoloknál a Bayern München középpályása, Owen Hargreaves, mivel továbbra is gyomorrontásban szenved. A csapat többi tagja közül egyelőre csak Nicky Butt játéka kérdéses, de elképzelhető, ő már ott lesz a hétfői meccsen. Hargreaves a svájc elleni találkozó óta nem edzett együtt az angol válogatottal, és úgy tűnik, lassan véget is ér számára ez az Eb-mivel gyomorrontása nem akar javulni. Sven-Goran Eriksson, az angolok szövetségi kapitánya így nyilatkozott az állapotáról: “Nincs túl jól. Szinte egészen biztos vagyok abban, hogy nem fog tudni már pályára lépni. Képzeljék, már 48 órája nem evett semmit.”

Szintén aggódni lehet a Manchester United középpályásáért, Nicky Buttért, mivel térdsérülése elég lassan gyógyul. Eriksson azonban bizakodó: “Már elkezdte a könnyített edzéseket, futni is tud, és úgy néz ki, szépen javul az állapota. Nagyon bizakodó ő is, és mi is. Azt még nem tudnám viszont megmondani, hogy mikor ál teljes mértékben a csapat rendelkezésére, de remélem, hogy legkésőbb az elődöntőn már pályára lép.”

Szintén a mérkőzéssel kapcsolatos hír, hogy az UEFA döntése értelmében pályára léphet Ivica Olic (a képen), annak ellenére, hogy a franciák elleni mérkőzés után Methylprednisolone-t, doppingnak minősülő fájdalomcsillapítót találtak szervezetében. A döntés szerint nem a futballista, hanem a horvát csapat orvosai, és a horvát szövetség hibáztak, így ők lesznek kénytelenek 6600 eurót befizetni az Európai Labdarúgó Szövetség számára.

Horvátország-Anglia 20.45
Lisszabon

A találkozót a FigyelőNet élőben közvetíti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik