Belföld

Spanyolország-Portugália:Nem játszanak döntetlenre

Bár a döntetlen is elég lenne a spanyol továbbjutáshoz, Inaki Sáez esküszik arra, hogy győzelemre játszik csapata. Meglepetés, hogy ezúttal kezdő Fernando Torres, míg Morientes csak kispados.

“Nincsenek kétségeim affelől, ki jut a legjobb nyolc közé-fejtegette egy, az UEFA honlapján adott interjúban a spanyol kapitány– Spanyolország nem az az együttes, aki tudja, hogyan kell döntetlenre játszani. A portugáloknak győzniük kell, és így elég terünk lesz majd a portugál térfélen a gólszerzésre. Nekünk fekszik ez stílus – örvendezett előre Sáez.
A görögök elleni kezdőcsapathoz képest négy helyen várható változtatás.
Juanito Gutiérrez, Joaquín Sánchez, Xabi Alonso és Fernando Torres ezúttal a pályán lesz a kezdő sípszónál. Juanito az eltiltott Marchenát, Joaquín pedig a sérült Etxeberriát helyettesíti, míg a szövetségi kapitány szerint Baraja gyenge produkciója is cserét indokolt, ezért Xabi Alonso kezd.
A bombameglepetés a görögök ellen gólt szerző Fernando Morientes mellőzése, és felváltása az Atlético Madrid fiatal csatárával, Fernando Torressel.

Vasárnap délelőtt feltehetőleg portugál továbbjutásért is imádkoznak majd a luzitán templomokban. Figoéknak ehhez este győzniük kell Spanyolország ellen. Amennyiben Portugália győztesen hagyja el a pályát, úgy feltehetőleg a spanyolok inthetnek búcsút a tornának, hiszen nem valószínű, hogy a bombaformában lévő görögök minimum két gólos vereséget szenvednek a nulla pontos, belső viszályoktól is meggyengült Oroszország válogatottja ellen.
Döntetlen esetén, a másik meccstől függetlenül spanyol és görög továbbjutás mellett portugál és orosz búcsúval zárulnának az A csoport küzdelmei.



Várható kezdőcsapatok:
Spanyolország:

Iker Casillas –
Carles Puyol, Juanito, Ivan Helguera, Raúl Bravo –
Joaquin Sánchez, David Albelda, Xabi Alonso, Vicente –
Fernando Torres , Raúl Gonzáles

Görögország:

Ricardo –
Miguel, Jorge Andrade, Ricardo Carvalho, Rui Jorge-
Costinha, Maniche, Luis Figo , Deco –
Christiano Ronaldo, Simao

A találkozót a FigyelőNet élőben közvetíti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik