Belföld

Új adatmentési szolgáltatáscsomagok, jóval kedvezőbb árakon

2004. június 17., Budapest – A 15 éve tartó folyamatos kutatás és technológiai fejlesztés teszi lehetővé Európa egyik vezető adatmentő cége, a KÜRT Rt. számára, hogy világhírű adatmentési szolgáltatását mostantól szélesebb felhasználói rétegek számára is elérhetővé tegye. A műszaki fejlesztések és a KÜRT új adatmentési csomagjai egyúttal az ügyfelek számára hatékonyabb és gyorsabb kiszolgálást, valamint kedvezőbb árakat jelentenek. Az innováció révén a cég adatmentő mérnökei a hagyományos adathordozókról történő mentések mellett ma már sikerrel erednek digitális fényképezőgépek, zsebszámítógépek, és mobiltelefonok elveszett adatainak nyomába.

Az elmúlt években – a teljes IT iparághoz hasonlóan – az adatmentési piac is számottevő változáson ment keresztül. A legnagyobb változást az adattárolók kapacitásának nagymértékű növekedése, illetve a CD, DVD és Flash memória típusú adattárolók elterjedése jelentette. Ez utóbbi elsősorban a digitális fényképezőgépek és a mobiltelefonok térhódításának volt köszönhető.
A tárolókapacitás növekedésére jellemző, hogy míg néhány éve még 3-4 gigabájt volt a KÜRT-höz adatmentésre beérkezett adattárolók átlagos kapacitása, mostanra ez az érték több mint a tízszeresére, mintegy 30 gigabájtra nőtt.
Az új típusú adattárolók és a megnövekedett adatmennyiség biztonságos kezelése folyamatos technológiai fejlesztést tett és tesz szükségessé. A fejlesztések elsődleges célja a szolgáltatások korszerűsítése, valamint az adatmentés időtartamának és költségének csökkentése volt – azért, hogy a KÜRT az ügyfeleinek a megszokott magas szolgáltatási színvonalat biztosíthassa.
Az elmúlt két évben elvégzett fejlesztések eredményei, valamint a piaci és technológiai körülmények folyamatos változása lehetővé tették, hogy a KÜRT Rt. 2004. májusától
a korábbinál jóval kedvezőbb árakkal és új szolgáltatásokkal jelenjen meg a piacon, amelyek a következők:
Az adatmentési eljárás lényegesen korszerűbb és gyorsabb lett az összes, nem merevlemez vagy mágnesszalag típusú adathordozónál (pl. CD, DVD, Flash memória). Az ilyen adatmentési esetek száma jelentős, és folyamatosan növekszik. A KÜRT fejlett műszaki hátterének köszönhetően a meghibásodott mobil eszközökről akár egy nap alatt visszakaphatják adataikat a károsultak, és a szolgáltatást az adathordozó típusától függően, fix áron vehetik igénybe.
Merevlemezek és mágnesszalagok esetében a korábbi gyakorlathoz hasonlóan, laboratóriumi vizsgálat előzi meg az adatmentést. A vizsgálatot igénybe venni szándékozó ügyfelek két szolgáltatáscsomag közül választhatnak. Az egyik alapszolgáltatásokat kínál – az eddigi bevizsgálási árak töredékéért -, a másik pedig prémium szolgáltatásokat, magasabb, de kedvező csomagáron.
A prémium szolgáltatáscsomag lényege, hogy a KÜRT szakértői házhoz mennek az adathordozóért, Budapesten 4, vidéken 24 órán belül. A mentést megelőző vizsgálat alapján elkészített szakvélemény a normál csomag 3 munkanapjával szemben 24 órán belül elkészül, és az ügyfél folyamatos tájékoztatást kap az adatmentés állapotáról.
A technológiai fejlesztések eredményeképpen bekövetkezett költségcsökkenés az adatmentések (fogyasztói) árában is jelentkezik, átlagosan 20-25%-kal alacsonyabb áron kaphatják vissza adataikat az ügyfelek, mint korábban.
„Biztos vagyok benne, hogy az új szolgáltatás- és árstruktúra tovább növeli a KÜRT piaci előnyét és megrendelőinek elégedettségét, miközben az eddiginél szélesebb rétegek számára teszi lehetővé egy világszínvonalú szolgáltatás igénybevételét.” – nyilatkozta Kmetty József, a KÜRT Rt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A KÜRT Rt. (www.kurt.hu ) 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 15 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. A KÜRT az információbiztonság területének vezető szakértője. Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája és nemzetközi hálózata révén Európa egyik vezető adatmentő cége.

További információk: Csuba Dea, marketing igazgató
(Telefon: 424-6666, E-mail: dea.csuba@kurt.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik