Belföld

Világbanki kölcsönből építik Szerbia útjait

A Világbank 55 millió dolláros kölcsönt nyújtott Szerbia-Montenegrónak a közutak felújítására és 30 millió dollárt hitelt adott a telek- és ingatlan-nyilvántartás korszerűsítésére.

Az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Belgádban Carolyn Jungr, a Világbank belgrádi irodájának a vezetője és Predrag Ivanovic külgazdasági kapcsolatokért felelős szerbia-montenegrói miniszter.

Ivanovic szerint a telekkönyvek és ingatlan-nyilvántartás rendbetétele 2010-re befejeződik, és erre a szerb kormány további 9,5 millió dollárt szán a rendelkezésre álló 30 millió dolláros kölcsön mellett.

A közutak fejlesztésére szánt 55 milliós világbanki kölcsönből – illetve a kormány által elkülönített 6,25 millió dollárból – 240 kilométernyi főutat újítanak fel.

Mindkét hitelt a legkedvezőbb feltételek mellett ítélte oda a Világbank, a húszéves futamidejű kölcsön törlesztése tíz év múlva kezdődik.

Az elmúlt három évben a Világbank összesen 522 millió dollár kölcsönt adott Jugoszláviának, illetve Szerbia-Montenegrónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik