Belföld

Esélyt a Jövő Generációjának!

Az OTP Fáy András Alapítvány „Gyermekek és fiatalok betegségmegelőzése, egészségvédelme, illetve fizikai vagy pszichológiai környezetének javítása" címmel pályázatot hirdet Magyarországon bejegyzett egyesületek, alapítványok, közalapítványok, közhasznú társaságok, érdekvédelmi szervezetek, köztestületek, közösségek (jogi személyiség nélküli közösségi formák) számára.

A pályázók olyan rendezvényekre, eseményekre, programokra igényelhetnek támogatást, melyek a pályázat címében megjelölt témát gyakorlati módon közelítik meg, azaz az általuk szervezett, megvalósított projekt a gyermekek és fiatalok betegségmegelőzésének, egészségvédelmének, és fizikai vagy pszichológiai környezete javításának társadalmi kihívására konkrét, valós és gyakorlati megoldásokkal szolgál.

A pályázat célja, hogy segítse és mozgósítsa a civilszféra aktivitását a gyermek- és ifjúságvédelem fent meghatározott területén.

A pályázat támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 30 000 000 Ft, azaz harmincmillió forint.

Megpályázható összeg:

A vissza nem térítendő támogatás összege legalább 1 000 000 Ft, azaz egymillió forint és legfeljebb 5 000 000 Ft, azaz ötmillió forint. A támogatás pályázónként egyszer, egy összegben igényelhető. Amennyiben a pályázó projekt büdzséje meghaladja a maximális támogatási összeget, kérjük, a megvalósításhoz szükséges hiányzó forrásokat szíveskedjenek megnevezni.

A pályázó projekt megvalósítási határideje:
2005. március 31.

A pályázatok benyújtásának határideje:
2004. július 31.

A pályázat elbírálásának határideje:
2004. szeptember 15.

A pályázatokat zárt borítékban az alábbi címre kérjük postán elküldeni:
OTP Fáy András Alapítvány 1876 Budapest, Nádor u. 16.
Az Alapítvány minden pályázót levélben értesít döntéséről. A nyertes pályázókkal a támogatás részleteiről szerződésben állapodik meg. A nyertes pályázók listáját az OTP Fáy András Alapítvány honlapján (www.otpbank.hu/alapitvany) valamint a döntést követő 15 napon belül országos napilapokban is közzéteszi.

Az Alapítvány fenntartja magának a jogot arra, hogy a pályázó által igényelt összegtől eltérő mértékű támogatást nyújtson, illetve hogy a megfelelt pályázatot benyújtó pályázóval – a körülmények változása esetén – ne kössön szerződést.

A pályázat részleteiről és az OTP Fáy András Alapítványról további információk az Alapítvány honlapján találhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik