Belföld

Több mint 30 százalékkal nőtt a MINOR Rendszerház Rt. árbevétele 2003-ban az előző évhez képest

Budapest, 2004. május 26. – A MINOR Rendszerház Rt. bejelentette 2003. évi pénzügyi eredményeit. Ezek szerint a vállalat árbevétele tavaly, több mint 30%-kal emelkedett, az adózás előtti eredmény pedig közel 50%-kal nőtt.

A MINOR Csoport forgalma (amely magában foglalja a MINOR Rendszerház Rt.-t, a MINOR Holdingot, a Wattmester Kft.-t, a Smart Card Kft.-t és a Trainer Kft.-t) 2003-ban 6 milliárd forint volt, amely a tervek szerint 2004-ben 8 milliárd forintra emelkedne.


A MINOR Rendszerház Rt. másfél évtizede van jelen az informatikai piacon, és mára meghatározó szerepet tölt be a hazai (és bizonyos területen a nemzetközi) informatikai életben. A cég nevéhez ez idő alatt számos kiemelkedő projekt fűződött ipari, pénzintézeti területen és kormányzati beruházásokban, illetve a kezdetektől jelentős feladatokat lát el egyéb ágazatokban, nemzetközi és hazai környezetben.

A 2003-as év néhány kiemelkedő projektje:

Ipari területen:
ˇ Vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetése a Budapest Airport Rt. számára. A MINOR a svéd IFS rendszerét implementálta, és végezte el az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítését és Help Desk rendszer bevezetését. A projekt több százmillió forint nagyságrendű volt, s ezzel az elmúlt év legnagyobb ERP projektje.
ˇ Százmilliós nagyságrendű Audi – HP keretszerződésben szállított a MINOR az iparvállalatnak már 2002-ben, s mivel munkájukkal meg voltak elégedve, a szerződést 2003-ban egy újabb évre meghosszabbították.
ˇ A MINOR szintén éves keretszerződést kötött a Transelektro Holdinggal 100 milliós nagyságrendben. A projektben a Transelektro Informatikai Igazgatósága az egész vállalatcsoportra kiterjedő Help Desk rendszer bevezetésével támogatja a felhasználók kiszolgálását és az informatikai szervezet munkafolyamatait.

Pénzintézeti területen:
ˇ HP Storage rendszer kialakítása a Magyar Posta számára. A Posta, SAP rendszeréhez csatlakoztatható korszerű adattárolási megoldást keresett, és központosított közbeszerzés keretében választotta ki a MINOR-t.
ˇ Magyar Fejlesztési Bank (MFB) érzékeny dokumentumok védelmi rendszerének kialakítása – több tízmilliós nagyságrendben. Az informatikai biztonságot fokozandó, egy olyan rendszerre keresett megoldást az MFB, amivel nyomon tudja követni, hogy az “érzékenynek” minősített (titkos) dokumentumok kikerüljenek az intézményből, ellenőrzés, jóváhagyás nélkül. Az intézet közbeszerzési tenderen választotta ki a MINOR-t.
ˇ A Postabank Rt. szerver és storage migrációja. A bank back office rendszereit vezérlő szerver és storage rendszer konszolidációja HP platformon. A MINOR pályázat útján nyerte el a projektet.


A MINOR stratégiai fontosságúnak tartja a HP-val kialakított szakmai és üzleti kapcsolatot, amely közel 10 évre nyúlik vissza.
A cég olyan nemzetközi színvonalon képzett szakembereket alkalmaz, akik az információtechnológia területén nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, és képesek biztosítani a teljes körű integrált információtechnológiai rendszerekkel kapcsolatos valamennyi szolgáltatást. Ezért a MINOR Rendszerház Rt., a HP Magyarország legfontosabb partnerei közé került és a múlt év eredményeinek értékelésekor a MINOR, a 2003-as év legnagyobb értékesítési volument elért vállalkozása lett. Teljes forgalmukból 2,5 milliárd származott HP eszközök eladásából.

„Az informatikai piac nehézségei ellenére, úgy gondolom, a MINOR kiemelkedően teljesített az elmúlt évben. A több mint 30 százalékos növekedés a Rendszerház szintjén megfelelt az elvárásoknak és bízunk benne, hogy idén is hasonló nagyságú növekedést érünk el. A pénzügyi területen elért sikerek mellett mindenképpen fontosnak tartom az ügyfelektől és a partnerektől kapott, szolgáltatásaink színvonalát méltató elismeréseket, így kiemelkedő számomra pl. a HP szakmai értékelése a közös projektjeinket illetően”- mondta Takács Imre, a MINOR Rendszerház Rt. vezérigazgatója.

###

A MINOR Rendszerház Rt-ről (www.minor.hu)
Az informatikai piacon mértékadónak számító MINOR Rendszerház Rt. 1989-ben alakult. A mára 85 fős vállalkozássá fejlődött cég a számítástechnikai rendszerintegrátorok élvonalába tartozik.
A cég üzleti tevékenységi köre a szaktanácsadástól, a tervezésen, szoftver és hardver fejlesztésen és installáláson, valamint a különböző rendszerek integrálásán át a szerviz szolgáltatásig igen széles spektrumot fed le. Kiemelkedő a magas hozzáadott érték tartalmú szolgáltatások aránya.
Formatervezési Nívó és Magyar Minőség Díjas saját fejlesztésű és gyártású ügyfélirányító rendszerükkel, információs termináljaikkal mind a hazai, mind az export piacon kiemelkedő sikereket értek el, utóbbi termékükkel hazánkban piacvezetők.
ISO 9001:2000 és NATO beszállítói minősítéssel rendelkeznek, beszállítóiknál a legmagasabb partneri fokozat elérést tűzték ki célul – így pl. a HP Business és Service, a Microsoft Gold partnerei évek óta.

A MINOR Csoportról
A vállalatcsoportot önálló gazdálkodást folytató részvénytársaságok, korlátolt felelősségű társaságok alkotják. A MINOR Csoport tagjainak többéves, a MINOR Rendszerház Rt.-nek pedig már közel másfél évtizedes szakmai múltja van az informatikai piacon. A vállalatcsoport cégeinek megalapítását az ügyfelek elvárásainak megfelelő portfolió bővítés és a cég szakmai kompetenciájának növekedése indukálta. A csoport „zászlóshajója”, a MINOR Rendszerház Rt. mellett még négy vállalat – MINOR Holding Rt.., Wattmester Kft., Trainer
Oktatóközpont, SmartCard Kft. – tartozik a társuláshoz, amelyben így a teljes informatikai vertikum megjelenik, teljes körű szolgáltatást biztosítva a stratégia megfogalmazásától a megvalósításig. A MINOR vállalatcsoport kiemelkedő eredményt ért el a magyar és az export piacokon saját innovációjában és gyártásában készülő termékeivel is. A csoport cégei rendszeres kiállítói Európa meghatározó szakkiállításainak, vásárainak.
Az Óbudán található 10.000 m2-es régi malom, melynek antik hangulatú területén működik a cégcsoport központja, ideális környezetet teremt a nyugodt, körültekintő munkavégzésnek. A Csoport kiemelkedő infrastruktúrája is az ügyfelek színvonalas kiszolgálását hivatott biztosítani
A MINOR Csoport forgalma 2003-ban 6 milliárd forint volt, a 2004-es terv 8 milliárd forint, létszámuk pedig 120 fő.


További információ:
Steidl Judit, marketingigazgató
Telefon: 436-30-21. E-mail: a JSteidl@MINOR.HU

Ajánlott videó

Olvasói sztorik