Belföld

Az EMMA szoftverét fejlesztette a tizenötéves fennállását ünneplõ VT-SOFT KFT.

A VT-SOFT Kft. születésnapi partiján a cég történetéről és legutóbbi eredményeiről, számolt be Igaz Gábor ügyvezető igazgató. A rendezvény több száz résztvevőjét Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter is köszöntötte, elismeréssel említve a szoftverfejlesztéssel és kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó cég tizenötéves nyereséges működését.

A VT-SOFT Kft. születésnapi partiján a cég történetéről és legutóbbi eredményeiről, többek között legújabb fejlesztésének, az EMMA (Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis) szoftverének sikeres indításáról, eHR és önkiszolgáló kafetéria moduljairól és önkormányzati rendszerének az IHM pályázatán elért sikereiről számolt be Igaz Gábor ügyvezető igazgató.

A VT-SOFT szaktekintélynek számít a TB ellátások területén, a társadalombiztosítási kérdésekben való jártassága magyarázza, hogy a HP alvállalkozójaként, szakmai partnereként megbízást kapott az EMMA (Első Magyar Munkaügyi Adatbázis) szoftverének elkészítésére.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Foglalkoztatási Hivatal igényeit egyeztetve a VT-SOFT Kft-nek sikerült egy olyan rendszert átadnia, amely az első héten, teljes terhelés mellett is – 13.000 munkaviszony bejelentést és 8.000 regisztrációs kérelmet feldolgozva – üzembiztosan működött.

A VT-SOFT fejlesztői már dolgoznak a közel 1000 cég által használt OPUS humánügyviteli szoftvercsalád EMMA interfészén. Hamarosan elkészül az önállóan is használható program, ami az OPUS Humán modulba építve azoknak a vállalkozásoknak kínál nagy segítséget, ahol jelentős a munkaerőmozgás.

Az EU csatlakozással összefüggésben fokozott érdeklődés mutatkozik olyan speciális humán informatikai modulokra, mint az eHR modulok, vagy az önkiszolgáló kafetéria. Ezeket a szoftvereket használva a dolgozók betekinthetnek és bizonyos feltételek mellett módosíthatják a róluk tárolt adatokat, vagy akár tetszőlegesen kialakíthatják saját béren kívüli juttatási csomagjukat.

A VT-SOFT CORSO önkormányzati gazdálkodási rendszerének bevezetésére az IHM pályázatán összesen 40 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek el a projektben szereplő önkormányzatok. Az elnyert források felhasználása az előírt ütemezés szerint történik, a szükséges telepítéseket követően jelenleg a felhasználói oktatás zajlik az önkormányzatoknál.

A VT-SOFT fejlesztői speciális modulokkal segítik a Navision vállalatirányítási rendszerrel dolgozó cégeket: ezek egyike a jövedéki termékkör szabályozásának – azaz a jövedéki termelés, adóraktár, vámraktári folyamatok, zárjegynyilvántartás, termékmérleg, stb. – leképezése az elektronikus vállalati adminisztrációban, ami a 2004. júniustól érvénybe lépő jogszabályi változásokat is figyelembe veszi. A másik a Navision rendszerhez fejlesztett EDI modul, az elektronikus adatcserével működő automatikus rendelési rendszer, ami a társvállalatok között a beállított készletszintek elérésekor elindítja a beszerzési folyamatot, azaz a kereskedelmi, adminisztrációs, szállítmányozási dokumentációk papírmentes, számítógépek közötti, nemzetközi szabványoknak megfelelő elektronikus cseréjét.

Az 1989-ben alapított, 50 millió Ft-os alaptőkéjű VT-SOFT Kft. az ország egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata, jelentős piaci részesedéssel a humánügyviteli programok területén. A cég termékeit közel 1000 magyar cég és költségvetési intézmény használja országszerte. A budapesti cég regionális szolgáltató központot működtet Tiszaújvárosban, ahol bér-munkaügyi outsourcing megbízásokat teljesítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik