Belföld

Először kötnek biztosítást az olimpiára

Az olimpiai játékok történetében először biztosítást kötöttek a világméretű sporteseményre. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ezzel felkészült arra az esetre is, ha terrorcselekmény vagy egyéb vis major esetén félbeszakadnának az ötkarikás játékok - olvasható a Népszabadságban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) néhány napja 170 millió dollár értékű biztosítást kötött arra a kockázatra, ha az athéni olimpia elmaradna vagy félbeszakadna háború, terrorcselekmény, földrengés vagy árvíz miatt. Jacques Rogge, a NOB elnöke közölte – az AP hírügynökségnek nyilatkozva –, hogy londoni székhelyű biztosítócégek szindikátusával állapodtak meg az augusztus 13–29. közötti olimpiai játékok teljes vagy részleges felfüggesztésének biztosítási feltételeiről.

A biztosítás ugyanakkor nem terjed ki arra az esetleges kárra, ha nem készülnének el időre az olimpiai létesítmények. Aminek veszélye pedig, egyes vélemények szerint, még nem hárult el teljesen.

Soha korábban ilyen típusú biztosítást nem kötöttek olimpiai játékokra, ám Rogge szerint ez nem jelent bármiféle bizalomhiányt Athénnal szemben, hanem egy, a mai világviszonyokhoz igazodó, ésszerű döntésről van szó. A jövőben hasonló biztosítást kötnek majd más kiemelkedő sporteseményekre, így a téli olimpiákra is.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik