Belföld

Hatvanszázalékos osztalékot fizet az OTP

Az OTP Bank Rt. csütörtökön megtartott évi rendes közgyűlése jóváhagyta az igazgatóság osztalékjavaslatát, így a névértékre vetítve 60 százalékos - a száz forintos részvényre 60 forint - osztalékot fizetnek.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató beszámolójában elmondta: a hitelintézet kiemelkedően sikeres évet zárt, 2003-ban üzleti aktivitásának és jövedelmezőségének növelésével tovább erősítette vezető piaci pozícióját.

A bank MSZSZ szerinti 2003. évi konszolidált adózás előtti nyeresége 102,8 miliárd forint, 50,7 százalékkal több mint 2002-ben és 18,5 százalékkal haladja meg az anyavállalat adózás előtti nyereségét. A bank MSZSZ szerinti konszolidált mérlegfőösszege 3503 milliárd forint volt 2003 végén, 28,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban és 27 százalékkal több az anyabankénál.

Csányi a nyereség jelentős részének visszatartását azzal indokolta, hogy a megszerzett bankokban további fejlesztések szükségesek és az akvizíciót is folytatni kívánja az OTP Bank. Az elnök-vezérigazgató a 2004-es üzleti év után az ideinél magasabb osztalékot és nagyobb osztalékkifizetési rátát helyezett kilátásba, de ezeket nem számszerűsítette.

Az OTP Bank MSZSZ szerinti nem konszolidált adózott nyeresége 71,562 milliárd forint, a mérleg szerinti nyereség a 7,156 miliárd forint általános tartalék megképzése és a 16,8 milliárd forint osztalék kifizetése után 47,606 milliárd forint.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik