Belföld

Bizalmat szavaztak részvényesei a Pannonplastnak

A részvényesek 58,92 százalékának részvételével kezdte meg éves rendes közgyűlését a Pannonplast Műanyagipari Rt. Budapesten, és az első, közvélemény jellegű kutatás eredményeként a jelenlévő részvényesek 97,8 százalékos igennel támogatásukról biztosították a menedzsment által március 24-én ismertetett három éves stratégiai tervet.

A valódi, de még technikai jellegű szavazás (jegyzőkönyvhitelesítés, szavazatszámlálás) során már annyi ellenállás mutatkozott, hogy egyes szavazásra bocsátott kérdésekben több mint 33 százalék volt a tartózkodók aránya.

A részvényesek 56 határozati pont meghozatalára készültek. Ebből 32 pont az alapszabály módosításával kapcsolatos és ehhez a jelenlévő részvényesek 75 százalékának jóváhagyása szükséges.

Az alapszabály módosítására vonatkozó első határozat elutasította az Igazgatóság előterjesztését a befolyásszerzés bejelentési kötelezettségének 5 százalékról 2 százalékra csökkentetéséről. Eszerint tehát továbbra is 5 százalék feletti tulajdoni hányadot kell bejelenteni. A Pannonplast igazgatósága a tulajdonosi szerkezet átláthatóságának érdekében javasolta a csökkentést, míg a vele szemben fellépő részvényes a tőzsdei likviditás védelmében javasolta az 5 százalékos küszöb megtartását.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik