Belföld

217 millió dollár a Network Associates első negyedévi bevétele

A cég nyolcszázhatvanezerrel növelte McAfee Online biztonsági szolgáltatásaira előfizetők számát.

A 2004. március 31-ével lezárult első negyedévben a Network Associates 217 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates első negyedévi nettó nyeresége 56 millió dollár, azaz 0,32 dollár részvényenként. Az első negyedévben a pro forma nettó nyereség 18 millió, azaz 0,10 dollár részvényenként.

A McAfee üzletág jegyzése 36 százalékkal nőtt, ami a bevétel 11 százalékos növekedésével járt. A fogyasztói piacon elért újabb sikerek része a nyolcszázhatvanezer új előfizető a McAfee Online biztonsági szolgáltatásaira, ami több mint négy és fél millióra emeli az összes előfizető számát.
A cég 962 millió dolláros készpénz, illetve piacképes kötvény állománnyal birtokában zárta a negyedévet, amely 175 millióval magasabb az előző negyedévi eredménynél. A késleltetett bevételek összege 28 millió dollárral nőtt, és így eléri a 488 milliót.

Pénzügyi kilátások:

A Network Associates második negyedévére 200 és 205 millió dollár közötti nettóbevételt vár, ami 0,04 és 0,06 dollár közötti pro forma nyereséget jelent. A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat és bizonyos egyszeri díjakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik